Отборът на Емполи разби с 4:1 като домакин Ювентус в

...
Отборът на Емполи разби с 4:1 като домакин Ювентус в
Коментари Харесай

Емполи нанесе нов звучен шамар на Ювентус и го остави извън зона Европа

Отборът на Емполи разруши с 4:1 като хазаин Ювентус в последния дуел от 36-ия кръг на италианската Серия " А " и съвсем несъмнено постави точка на възможностите на " бианконерите " за присъединяване в Шампионската лига.

За футболистите на Масимилиано Алегри това проваляне беше вторият тежък пестник за тях единствено в границите на няколко часа, защото по-рано в понеделник на гранда от Торино му бяха отнети 10 точки от актива поради проблема със злоупотребите на клуба.

Наказанието несъмнено повлия на представянето на Юве довечера, защото отборът позволи да изостане с два гола рано в срещата, когато Франческо Капуто даде задатък на Емполи от дузпа в 18-ата минута, а три по-късно Себастиано Луперто беше прецизен за 2:0.

В началото на второто полувреме пък преднината на тосканци стана класическа, откакто Жан-Даниел Акпо открадна топката в рискова зона и асистира на Франческо Капуто, който с второто си попадение за вечерта направи резултата 3:0.

Федерико Киеза въпреки всичко вкара почетен гол за " Старата госпожа " в 85-ата минута, само че в добавеното време на дуела Роберто Пиколи върна преднината от три гола за домакините, оформяйки крайното 4:1.

В класирането тази загуба за Ювентус в композиция с отнемането на 10 точки значи, че отборът се намира на 7-ото място с актив от 59 пункта два кръга преди края на сезона.

Емполи пък, който към този момент си обезпечи оставането в Серия " А " заема 14-ата позиция с 42 точки.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР