Отборът на Денвър Нъгетс триумфира с историческа първа титла в

...
Отборът на Денвър Нъгетс триумфира с историческа първа титла в
Коментари Харесай

Денвър Нъгетс спечели историческа първа титла на НБА

Отборът на Денвър Нъгетс победи с историческа първа купа в НБА, откакто сполучливо затвори финалната серия през сезон 2022/23 против Маями Хийт с 4-1 триумфа.

В оказалия се съдбоносен пети дуел от конфликта баскетболистите на Денвър се постановиха с 94:89 вкъщи, с цел да си подсигуряват и шампионската купа в НБА.

Мачът рано тази заран българско време в " Бол Арена " бе изцяло равносилен, като двата отбора на няколко пъти си размениха водачеството, само че в последна сметка домакините бяха по-хладнокръвни в заключителните минути, което им обезпечи и по този начин значимата победа.

Последната четвърт стартира при най-малък задатък от 71:70 в интерес на гостите от Маями, само че панер на Никола Йокич още при започване на решителните 12 минути изведе Нъгетс напред в резултата.

Впоследствие играчите на Денвър пробваха да се откъснат и в един миг разликата в тяхна изгода доближи седем пункта при 86:79, само че " горещите " дадоха отговор със серия от осем безответни точки и още веднъж поеха водачеството при 87:86.



Последваха още няколко смени на водачеството преди домакините още веднъж да поведат с 90:89 минута и половина преди финалната сирена. Този резултат се резервира до последните 30 секунди от срещата, когато Кентавиъс Колдуел-Поуп пресече пас на Джими Бътлър, след което осъществя два наказателни удара, с цел да направи резултата 92:89 в интерес на Нъгетс.

В ответното нахлуване за Маями Бътлър още веднъж позволи неточност, пропускайки от тройката, а секунди по-късно нарушаване против Брус Браун го прати на наказателната линия, откъдето той фиксира и крайното 94:89 в интерес на Денвър Нъгетс, което донесе и първа купа в историята на отбора от НБА.

Никола Йокич още веднъж бе над всички за спечелилите, приключвайки с " дабъл-дабъл " - 28 точки и 16 асистенции, като сърбинът предстоящо бе определен и за MVP на финалната серия. Освен него с " дабъл-дабъл " се регистрира и Майкъл Портър, който добави 16 точки и 13 битки, а Джамал Мъри приключи с 14 точки и 8 битки.

От другата страна пък Джими Бътлър осъществя 21 пункта, а центърът Бам Адебайо способства с 20 пункта и 12 битки за своя " дабъл-дабъл ", само че ахилесовата пета за Маями се оказа ниският им % на точна пукотевица - 34.4. Така, " горещите " пропуснаха опцията да пренапишат историята на НБА и да станат първия тим, който стига до купата, макар че влиза в плейофите като подложен под №8.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР