Отборът на Дания, който е два пъти поред световен шампион

...
Отборът на Дания, който е два пъти поред световен шампион
Коментари Харесай

Отборът на Дания започна убедително защитата на титлата си на Световното по хандбал за мъже

Отборът на Дания, който е два пъти подред международен първенец по хандбал за мъже (2019 и 2021), стартира уместно отбраната на купата си, като в първия си мач в Група Н победи Балгия с 43:28. Десет гола за скандинавците вкара звездата им Микел Хансен, девет добави Матиас Гидсел. За белгийците с 5 попадения приключи Пиер Бриксе.

В другия мач от групата тимовете на Бахрейн и Тунис приключиха реми - 27:27. Най-резултатен в мача бе състезателят на Бахрейн Фудхал с 10 гола.

В Група Е поведи тимът на Сърбия, който се наложи над Алжир в първия си мач с 36:27. За сърбите 9 попадения вкара Михайло Марсенич, а създател на 8 стана Петър Джорджич.

Германия завоюва против Катар с 31:27 в другия мач от групата с най-голяма принос на Юри Кнор, който се регистрира с 8 гола.

В Група F Норвегия и Нидерландия поведоха след първите мачове. Норвежците са постановиха над Република Северна Македония с 39:27, а " лалетата "  победиха Аржентина с 29:19.

Тимът на Египет поведе в Група G след триумф над Хърватия с 31:22 със седем гола на Мохамед Рамадан. Отборът на Съединени американски щати измъкна успеха против Мароко в доста оспорван мач с 28:27.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР