Отборът на Черноморец Бургас отпразнува подобаващо , след като надигра

...
Отборът на Черноморец Бургас отпразнува подобаващо , след като надигра
Коментари Харесай

Черноморец удари Рилски спортист при откриването на Арена Бургас и е само на крачка от финала в НБЛ

Отборът на Черноморец Бургас отпразнува уместно, откакто надигра с 84:70 като хазаин състава на Рилски състезател в мач №3 от полуфиналната серия сред двата отбора в Националната баскетболна лига (НБЛ).

С триумфа момчетата на Васил Евтимов към този момент водят с 2-1 триумфа в конфликта против Рилецо и са единствено на още една победа от историческо първо класиране за край в българското състезание.

Двубоят довечера обаче надалеч не стартира по желан метод за играчите на Черноморец, които в самото начало изостанаха с 0:6 точки и до края на първата четвърт бяха догонващи в резултата, който след първите 10 минути беше 25:18 в интерес на гостите от Самоков.

Впоследствие обаче Рилски състезател за следващ път показва навика си да изиграва слаба втора четвърт, а домакините се възползваха по превъзходен метод от това и още до почивката обърнаха развоя на срещата в своя изгода, с цел да се отдръпват с задатък от 42:37 преди паузата.

През второто полувреме тимът на Черноморец продължи да бъде по-стабилен на паркета, а решителният миг пристигна при започване на последната част, когато бургазлии направиха серия от 11:1, с цел да се откъснат с 16 пункта при 73:57 и до края направляваха тази си преднина по пътя към крайния триумф.

Най-резултатен за домакините стана Джорджан Тъкър със своите 27 точки, а Николай Титков и Николай Георгиев осъществя по 10, влизайки от пейката.

За Рилски състезател резервата Брендън Рандълф бе най-полезен със 17 пункта, а с по 14 завършиха капитанът Чавдар Костов и Димаджио Уигинс.

Полуфиналната серия продължава в събота (20 май) с нов дуел в " Арена Бургас " от 19.00 часа. Нова победа за Черноморец би изпратила бургазлии на край в НБЛ, до момента в който триумф за Рилски състезател ще върне конфликта в Самоков за решителна пета среща.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР