Отборът на Ботев Враца постигна победа с 3:2 при домакинството

...
Отборът на Ботев Враца постигна победа с 3:2 при домакинството
Коментари Харесай

Ботев Враца победи съименника си от Пловдив в двубой с пет гола

Отборът на Ботев Враца реализира победа с 3:2 при семейството си на Ботев Пловдив в първия дуел от втория кръг на Първа лига.

„ Зелените откриха резултата в 35-ата минута, когато Ван Хертъм допусне топката да му бъде отнета от Жан Пиер Да Силва на левия фланг. Футболистът на Ботев Враца напредна и нахлу в наказателното поле на „ канарчетата “, където пусна подаване по земя към Браян Переа, който с фалцов удар от придвижване се разписа в далечния низък ляв ъгъл на Хидайет Ханкич.

Попадението разколеба състава на Азрудин Валентич, който позволи второто попадение единствено три минути по-късно. Венцислав Христов центрира от ъглов удар в наказателното поле на Ботев Пловдив, където голмайсторът Переа засече с глава и от близка отдалеченост повиши преднината на врачани в срещата на 2:0.

„ Канарчетата “ понижиха изоставането си в 49-ата минута. Емануел Току пусна дълъг извеждащ пас зад защитата на домакините към Мартин Секулич, който овладя топката в наказателното поле на домакините и стреля, вратарят Красимир Костов съумя да допре кълбото, само че то влезе във вратата му.

Ботев Пловдив изравни резултата в 54-ата минута, когато Джеймс Ето‘о подаде към Антоан Бароан отляво в пеналтерията на „ зелените “. Полузащитникът на „ жълто-черните “ продължи топката към голмайстора Секулич, който с пета се разписа в долния десен ъгъл на Костов.

Ботев Враца още веднъж излезе напред в резултата в 84-ата минута, когато двойно подаване сред Мирослав Маринов и Браян Переа, изведе Маринов на стрелкова позиция и младокът, останал очи в очи със стража Ханкич, се разписа, с цел да донесе трите точки за своя отбор.

В последните секудни на добавеното време гостите останаха с човек по-малко на терена, откакто Па Конате получи червен картон за групо влизане в бутоните в главата на състезател на Ботев Враца.

В класирането Ботев Враца е девети с актив от три точки, до момента в който Ботев Пловдив е четиринадесети без извоювана точка.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР