Отборът на Борусия Мьонхенгладбах се наложи с 4:2 като домакин

...
Отборът на Борусия Мьонхенгладбах се наложи с 4:2 като домакин
Коментари Харесай

Борусия Мьонхенгладбах надви Дортмунд в мач с шест гола и се доближи до зона Европа

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах се наложи с 4:2 като хазаин против Борусия Дортмунд в откриващия дуел от 15-ия кръг на Бундеслигата и по този метод се приближи на три точки от местата, даващи право на присъединяване в евротурнирите през идващия сезон.

" Жребчетата " сега се намират на 7-та позиция с актив от 22 точки, до момента в който " жълто-черните " са 6-ти с 25 пункта.

Срещата в Гладбах стартира стремително за домакините, които откриха резултата още в 4-та минута посредством Йонас Хофман, само че в 19-та Юлиан Брандт възвърне паритета, възползвайки се от подаване на Джуд Белингам.

Само шест минути по-късно обаче Рами Бенсебайни с глава възвърне задатъка на Борусия Мьонхенгладбах, а след половин час игра Маркъс Тюрам беше прецизен за 3:1.

До почивката гостите от Дортмунд върнаха едно попадение посредством младия Нико Шлотерберг, който се разписа в 40-та минута.

По-малко от минута след началото на второто полувреме пък Куадио Коне оформи крайното 4:2 с акуратен диагонален изстрел по земя от границата на наказателното поле.

И за двата отбора това бе финален формален дуел преди старта на Световното състезание по футбол в Катар, като Бундеслигата ще се възобнови едвам през януари.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР