Отборът на Борусия Мьонхенгладбах надви с 4:2 Айнтрахт Франкфурт в

...
Отборът на Борусия Мьонхенгладбах надви с 4:2 Айнтрахт Франкфурт в
Коментари Харесай

Гладбах отново на върха в Бундеслигата след успех над Айнтрахт

Отборът на Борусия Мьонхенгладбах надделя с 4:2 Айнтрахт Франкфурт в домашен дуел от 9-и кръг на Бундеслигата.

Резултатът бе открит в 28-ата минута, когато Брийл Емболо подаде ужасно пас в наказателното поле, с който откри Маркюз Тюрам, който умерено прати топката в мрежата.

В добавеното време на първата част Оскар Венд изстреля отскочилата топка, попаднала при него в наказателното поле, и удвои задатъка на Гладбах.

В 59-ата минута Айнтрахт върна едно попадение благодарение на Даичи Камада, който изигра витална роля в организацията на офанзивата. Той центрира към Дани да Коста, който преодоля Ян Зомер с брилянтен удар в долния десен ъгъл.

В 75-ата Нико Елведи съумя да си завоюва задоволително пространство в наказателното поле, с цел да засече топката от свободния удар и да отиграе с глава към долния ляв ъгъл на вратата, отбелязвайки неповторимо попадение за 3:1.

Само 4 минути по-късно обаче Мартин Хинтерегер бе на вярното място в вярното време и нанесе удар си с глава право към долния десен ъгъл, правейки резултата 3:2.

Пет минути преди края на постоянното време Ларс Щиндл подаде на Денис Закария, който укроти топката и нанесе приказен удар от ръба на наказателното поле, с който оформи крайното 4:2.

Така Гладбах се изкачи на първа позиция в класирането с 19 точки, а Айнтрахт е в средата на таблицата - на 9-о място със своите 14 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР