Отборът на Балкан продължава защитата на второто си място във

...
Отборът на Балкан продължава защитата на второто си място във
Коментари Харесай

Балкан продължава защитата на второто място с гостуване в Шумен

Отборът на Балкан продължава отбраната на второто си място във краткотрайното класиране на НБЛ. Шампионите гостуват на Шумен в среща от 31-вия кръг на шампионата, която стартира довечера от 18:30 часа.

Ботевградчани са задължени да завоюват дуела, с цел да запазят втората си позиция оттатък този кръг и да не разрешат на ЦСКА да ги застига. В момента “зелените ” разполагат с баланс от 20 победи и 7 загуби, до момента в който “армейците ” са трети с актив от 19 триумфа и 8 провали. Шумен от дълго време загуби шансове за плейофите, като все още отборът на Янко Янков е финален с 6-21.

Балкан не сбърка в първите си два мача против този противник през сегашния сезон, като ги завоюва задоволително безапелационно. В първия дуел в Шумен първенците на България записаха триумф с 88:63, а по-късно се постановиха и със 109:80 при семейството си в Ботевград.

Шумен обаче си стъпи на краката с три победи в последните си пет мача, в това число такива над Черно море, Берое и Ямбол. В основата на положителното показване на шуменци напоследък е гардът Ишмаел Ел-Амин, който изригна с 37 точки против варненци и с още 42 против старозагорци, след което вкара и 29 на Берое.

Балкан пък подхвана серия от три следващи победи, откакто съкруши поредно Черноморец с 92:88, Ямбол с 89:84 и Черно море със 106:75.

Снимка: НБЛ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР