Отборът на България за Купа Дейвис, неофициално световно първенство по

...
Отборът на България за Купа Дейвис, неофициално световно първенство по
Коментари Харесай

България пред исторически успех за Купа Дейвис - докосва Световна група 1

Отборът на България за Купа " Дейвис ", импровизирано международно състезание по тенис за гъжки тимове. В Крайтсчърч нашите водаят над домакините от Нова Зеландия с 2:0 след първия ден на надпреварата. Честта да открият конфликта сред двете страни имаха Александър Лазаров (№301), който е втора ракета в българската селекция, и топ състезателят на " кивитата " - Аджийт Рай (№456), като срещата протече с известни усложнения за българина, само че след 1:32 ч. на корта той оправда статута си на любимец в мача и се поздрави с триумф - 7:6 (1), 6:2 и по този начин нашите поведоха с 1:0.
Рекордьорът по победи за " Дейвис " Димитър Кузманов (№192) бе съществено усложнен от Киранпал Пану (№576), само че победи за 2:49 ч. след поврат с 5:7, 6:3, 6:2, като в първата част пропусна 3 сетбола.
След триумфа на пловдивчанина отборът ни поведе с 2:0 точки, и се нуждае от единствено един триумф в трите си срещи на следващия ден, с цел да подпечатат класирането на родината ни за първи път в Световната група 1.
Това обаче няма да се случи толкоз елементарно, тъй като следва мач на двойки, в който новозеландците са безспорни любимци, като се има поради наличието на Майкъл Винъс в тяхната селекция. 35-годишният деец е в топ 20 на международната класация при тандемите и може да се похвали със спечелването на " Ролан Гарос ", а негов сътрудник ще бъде Артьом Ситак, с който до момента постоянно са печелили в карето. Валентин Димов пък ще разчита на Александър Донски и младежа Пьотр Нестеров, които в никакъв случай не са играли дружно, само че е допустимо да бъдат направени промени преди конфликта и да забележим по какъв начин още веднъж Лазаров и Донски излизат като двойка за нашия тим. Впоследствие Димитър Кузманов ще премери сили с Аджийт Рай в борбата на първите ракети, до момента в който Александър Лазаров ще излезе на корта против един всред Киранпал Пану и Рубин Стейтъм, който не игра в първия ден, въпреки че беше деклариран да играе против Кузманов. Тези дуели може и да не се проведат, в случай че преди този момент българите решат нещата в своя изгода.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР