Отборът на Атлетико ПР се класира на финала на Копа

...
Отборът на Атлетико ПР се класира на финала на Копа
Коментари Харесай

Атлетико ПР с Алекс Сантана се върна от ада срещу Палмейрас и си осигури втори финал в Либертадорес в своята история

Отборът на Атлетико ПР се класира на финала на Копа Либертадорес, откакто реализира трагично тъждество 2:2 против един от грандовете на бразилския футбол Палмейрас във втори мач от полуфиналите на шампионата. Първият дуел бе приключил при 1:0 за гостите с попадение на някогашния към този момент състезател на Лудогорец Алекс Сантана, който бе титуляр и във втората среща, само че бе сменен на почивката. Домакините имаха изключителния късмет да поведат с две попадения с помощта на Густаво Скарпа (3’) и Густаво Гомес (55’), само че позволиха равнене посредством Пабло (64’) и Давиде Теранс (85’), което им струваше отпадането.

Мачът стартира идеално за Палмейрас, които взеха ранна преднина посредством попадението на Скарпа още в самото начало, а след това играеха доста устойчиво и съвсем не оставяха шансове на Атлетико ПР. Те обаче останаха с човек по-малко в самия завършек на полувремето, когато Мурило Серкейра получи втори жълт и надлежно червен картон, откакто съдията бе привикан да прегледа обстановка с ВАР за негово нарушаване.

Така футболистите на Абел Ферейра излязоха в понижен състав за втората част. Носени обаче от безрезервната поддръжка на своите почитатели те съумяха да доближат до второ попадение десетина минути след нейното начало с помощта на Густаво Гомес в 55-ата минута, резултат, който ги класираше на финала.

Домакините обаче не съумяха да удържат на последвалия величествен напън от страна на Атлетико ПР, които в последна сметка съумяха да доближат до равенството 2:2 и да си обезпечат втори край в Копа Либертадорес в своята история.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР