Отборът на Атлетико Мадрид записа втора победа от началото на

...
Отборът на Атлетико Мадрид записа втора победа от началото на
Коментари Харесай

Гризман и късметът измъкнаха трите точки за Атлетико във Валенсия

Отборът на Атлетико Мадрид записа втора победа от началото на сезона при гостуването си на Валенсия в финален дуел от третия кръг на испанската Ла Лига. „ Дюшекчиите “ стигнаха до триумф с 1:0 на „ Местая “, а единственото попадение осъществя Антоан Гризман в 66-ата минута, който се появи на терена единствено две минути преди този момент.

Атлетико игра неубедително и загуби вкъщи от Виляреал в предходния кръг, а през днешния ден не сподели доста по-добро лице през първото полувреме. Валенсия беше тимът, който повече атакуваше и пред вратата на Ян Облак имаше няколко рискови обстановки.



Двубоят стартира с ранен късмет за Алваро Мората, само че той стреля прекомерно едва, с цел да затрудни Гиорги Мамардашвили. Малко по-късно испанският национал прати топката в мрежата, само че от очевидна засада и голът беше анулиран.

Валенсия имаше преимущество при владеенето на топката и трайно се задържаше към наказателното поле на " дюшекчиите ". В 23-ата минута Коке закъсня да блокира Юнус Муса и той с мощен изстрел изненада Облак. Публиката на " Местайя " се зарадва, само че единствено за малко, тъй като съдията Гийермо Куадра Фернандес анулира попадението, откакто получи сигнал от ВАР за нарушаване на Муктар Диакаби против Жоао Феликс преди топката да стигне до Муса.

В 32-ата минута Мамардашвили отрази мощен удар на Жоао Феликс. Атлетико търсеше дълги извеждащи подавания към португалеца и Мората, само че топката рядко стигаше до тях. Защитникът на Валенсия Ерай Джьомерт беше покрай гол с топовен шут отвън наказателното поле, само че Облак се оправи.

В 39-ата минута Тиери Корея задържа откъсващия се Мората и реферът му подвигна червен картон, само че след консултация с ВАР промени решението си и декорира бранителя в жълто. Корея позволи още една груба неточност секунди преди почивката, когато разреши топката да стигне от Жоао Феликс до Мората, само че Мамардашвили протегна крайник и мазета в корнер.

С началото на второто полувреме в игра за Атлетико влезе Яник Ферейра-Караско вместо Саул Нигес. Мадридчани търпеливо чакаха шанса си, само че и Валенсия не рискуваше. Саму Кастийехо беше доста деен, само че в няколко обстановки взе неверно решение при положителни офанзиви на " прилепите ".

Гризман още веднъж се появи в игра след 60-ата минута, което е доказателство, че в Атлетико работят съзнателно по този метод, с цел да избегнат заплащането на 40 милиона евро на Барселона за французина. В 66-ата минута Гризман получи опция да стреля от границата на наказателното поле, топката рикошира в Карлос Солер и влезе в мрежата на Валенсия – 0:1.

Този гол пречупи домакините и до края на мача те по този начин и не съумяха да отговорят уместно. Направените от Гатузо смени също не пмогнаха. В последните минути Симеоне пусна свежите Анхел Корея и Матеуш Куня, които с лекост изскачаха на чисти позиции. Мамардашвили резервира интригата със спасявания след удари на Караско и Гризман.

По този метод Атлетико събра актив от 6 точки и се изкачи на шестото място в класирането. Валенсия остава 14-и с три пункта. В идващия кръг „ дюшекчиите “ гостуват на Реал Сосиедад, до момента в който „ прилепите “ одобряват Хетафе.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР