Отборът на Атлетик Билбао спечели с 3:1 срещу гостуващия Майорка

...
Отборът на Атлетик Билбао спечели с 3:1 срещу гостуващия Майорка
Коментари Харесай

Атлетик Билбао нанесе нов удар по Майорка

Отборът на Атлетик Билбао завоюва с 3:1 против гостуващия Майорка в среща от 32-рия кръг на Ла Лига. Загубата утежни още повече обстановката в клуба от Палма. Шест кръга преди края балеарците са на шест точки от избавителния бряг, като до края на кръга дистанцията може да нарасне. Тимът на Гайска Гаритано се изкачи до деветата позиция и ще се бори седмото място, даващо право на присъединяване в Лига Европа.

В 14-ата минута Лаго Жуниор работи извънредно непохватно в наказателното поле и спъна Раул Гарсия. Нападателят на баските се беше присъединил в предни позиции, само че доста мъчно топката щеше да стигне до него. Гарсия означи от бялата точка с тънко ориентиране в средата на вратата - 1:0. В 24-ата “лъвовете” построиха хубава тройна композиция, която приключи с удар на Сансет от 18 метра. Топката влетя в близкия ъгъл ниско долу - 2:0.

След почивката балеарският отбор заигра малко по-активно. В 54-ата гостите направиха подарък на своя противник при опит за изчистване, само че Сансет срещна съпротивата на вратаря. В 69-ата Юри Берчиче постави крайник на Анте Будимир и направи дузпа. Будимир беше прецизен и понижи на 2:1. В 90-ата домакините вкараха трети гол след контраофанзива. Микел Весга подаде топката ан втора греда, където Асиер Вийялибре си спря топката и я прати зад мрежата - 3:1. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ
Ла Лига 32 кръг, събота 27 юни  Атлетик Билбао 3:1краен резулат  Майорка
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР