Отборът на Арсенал записа драматична победа при домакинството си на

...
Отборът на Арсенал записа драматична победа при домакинството си на
Коментари Харесай

Арсенал засили Саутхемптън към Чемпиъншип

Отборът на Арсенал записа трагична победа при семейството си на Саутхемптън в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. Лондончани се постановиха с 3:2 след серия обрати и нерви в края на срещата. Двата отбора приключиха дуела в числено понижени сформира, откакто в продължението на срещата Джак Стивънс и Мохамед Елнени видяха директни червени картони.

Това бе седми следващ триумф за Арсенал във всички шампионати. Саутхемптън пък пропусна поредна опция да запише първа победа над „ артилеристите “ на техен терен във Висшата лига.

Със извоюваните три точки Арсенал заема шестата позиция във краткотрайното класиране и продължава битката за място в Лига Европа. Саутхемптън пък остава в зоната на изпадащите на Премиършип.

Първото полувреме в Лондон предложи голям брой забавни моменти и цели три гола. Изненадващо или не гостите бяха отборът, който създаваше по-интересните и рискови обстановки пред противниковата врата.

След единствено седем минути игра „ светците “ стигнаха до две поредни благоприятни условия пред Петър Чех, като в една от тях Шкодран Мустафи трябваше да бъде последна бариера пред топката преди тя да влети в мрежата за 1:0.

Резултатът в мача бе открит в 17-ата минута от Шейн Лонг. Гостите поведоха не и без помощта на защитата на домакините и вратаря Петър Чех. След офанзива отдясно, Седрик Соареш центрира във вратарското поле, където Мустафи и Чех не се схванаха и никой от двамата не нападна топката. Това разреши на Лонг да стигне до коженото кълбо и да го насочи в мрежата.

Голът обаче не стресна възпитаниците на Арсен Венгер и те се върнаха в мача с красиво попадение в 28-ата минута. След многоходова акция в половината на „ светците “, топката бе подадена към Дани Уелбек който с пета доста технично отклони към Обамеянг, а нападателят стреля около вратата.

Само 10 минути по-късно домакините ликуваха още веднъж, правейки цялостен поврат на резултата. Този път самият Уелбек бе в прегръдките на своите съотборници. Англичанинът получи на границата на наказателното поле и стреля мощно, топката рикошира в крайник на защитник и стана неспасяема за вратаря на гостите за 2:1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР