Отборът на Арда Кърджали записа първия си успех под ръководството

...
Отборът на Арда Кърджали записа първия си успех под ръководството
Коментари Харесай

Късна драма във Враца донесе първи пролетен успех за Арда

Отборът на Арда Кърджали записа първия си триумф под управлението на новия старши треньор Николай Киров, надигравайки трагично с 2:1 като посетител състава на Ботев Враца в среща от 24-ия кръг на Първа лига.

На стадион " Христо Ботев " в Северозападна България и трите попадение паднаха след почивката, като домакините откриха резултата малко след час игра. В 63-ата минута момчетата на Христо Янев получиха право да изпълнят ъглов удар, а след центрирането топката стигна до Браян Переа, който с глава я отклони към непокрития Бубакар Траоре и сенегалецът от близко осъществя за 1:0.

Гостите дадоха отговор в 76-ата минута посредством Борислав Цонев, който се възползва от подаване на Станислав Иванов и с глава изравни означи за 1:1, вкарвайки дебютното си попадение с екипа на Арда.



Пълният поврат за кърджалии стана факт в продължението на мача, когато Станислав Иванов беше препънат в наказателното поле и гостите получиха право да изпълнят дузпа, която беше превърната в гол от Тонислав Йорданов, с който той донесе трите точки на своя отбор.

Все отново врачани се пробваха да измъкнат най-малко точка в оставащото време, само че вместо това се стигна до едно брутално влизане на техния защитник Меси Биатумусока, който удари с крайник стража на Арда Анатолий Господинов, което закономерно докара до пряк червен картон за конгоанеца. Неговото деяние обаче докара до сдърпване сред футболистите на двата тима, което забави в допълнение последния съдийски сигнал на арбитъра Красен Георгиев, който в последна сметка прозвуча след 100-ата минута.

Успехът за момчетата на Николай Киров им оказа помощ краткотрайно да се изкачат до 7-ото място в подреждането с актив от 35 точки, до момента в който след шестата си поредна загуба Ботев Враца остава на предпоследната 15-а позиция с 13 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР