Отборът на Арда Кърджали прекъсна серията си от пет мача

...
Отборът на Арда Кърджали прекъсна серията си от пет мача
Коментари Харесай

Станислав Иванов донесе победата на Арда като гост на Хебър Пазарджик

Отборът на Арда Кърджали прекъсна серията си от пет мача без победа с триумф с 1:0 като посетител над Хебър Пазарджик в дуел от 27-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение вкара Станислав Иванов минута преди края на първото полувреме, а с триумфа отборът от Родопите се придвижи на 8-о място.

Хебър, който игра доста по-добре през второто полувреме, остава на предпоследното 15-о място и към момента без триумф при новия си треньор Любослав Пенев. Пазарджиклии водеха играта интензивно, само че по този начин и нямаше човек, който да нанесе решителен удар.

Гостите можеха да открият резултата още във 2-ата минута, откакто Станислав Иванов подмина по лявото крило Архан Исуф и влезе в наказателното поле. Вместо обаче да комбинира с Боруков, който прояви нарцисизъм и стреля, по този метод спасявайки домакините от попадение. В 18-ата минута хебърци бяха доста покрай това те да отбележат гол след отличен пробив отляво на Георги Търтов. Подаването му по земя откри Лорен Марузин, само че ударът му бе блокиран. Поседва неразбория в наказателното поле на Арда, само че заплахата беше изчистена.

Арда откри резултата в 44-ата минута, още веднъж от десния фланг на отбраната на пазарджиклии. Станислав Иванов нахлу от ляво, комбинира с Тунгара, който продължи с пробив до аутлинията и върна обратно на нахлуващия на скорост негов съотборник. Станислав Иванов от 7-8 метра нямаше проблем да прати топката под гредата - 0:1 за гостите от Кърджали.

В 54-ата минута Хебър имаше късмет да изравни резултата, откакто вратарят Господинов сбърка при изнасянето на топката. Той опита да подаде на Милен Стоев, който остана надалеч, само че и въздържан. Търтов внимаваше, взе топката и потегли, само че от 7-8 метра по диагонала учудващо не вкара. Три минути по-късно пък Арда можеше да излезе напред, откакто параболичният удар от тъча на Радослав Цонев се отби в страничната греда.

В 66-ата минута Хебър можеше да стигне до равенството, само че вратарят Господинов този път се намеси решително, скачайки в краката на Лорен Марузин, с цел да ликвидира заплахата. В 70-ата минута отново имаше напрежение пред вратата на гостите, този път след осъществяване на свободен удар. Триково осъществяване от Стоян Стоичков изпрати топката в гредата, след което се върна в гърба на Господинов. Но Омар Сако внимаваше и почисти търкалящото се по голлинията кълбо.

Буквално в 90-ата минута домакините можеха да изравнят, възползвайки се от феърплей на Арда. Гостите чакаха да им бъде върната топката, само че Стоян Стоичков не го направи, а вместо това потегли с нея в офанзива и стреля. Диагоналният му удар обаче прелетя на сантиметри край гредата.

Но това не беше всичко до края на мача. Анте Живкович и Абубакар Тунгара пропуснаха по една опция пред вратите, което остави резултата 1:0 за гостите до самия край.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР