Отборът на Алпин регистрира най-силния си уикенд от началото на

...
Отборът на Алпин регистрира най-силния си уикенд от началото на
Коментари Харесай

От Алпин уверяват, че показаното в Монако не е изключение

Отборът на Алпин записва най-силния си уикенд от началото на сезон 2023 в Монако предходната седмица. В Княжеството Естебан Окон се класира четвърти в квалификацията и след наказването на Шарл Леклер потегли от третото място, на което и финишира неделното съревнование. В същото време неговият съотборник Пиер Гасли започва седми, само че загуби едно място в хода на дистанцията, с цел да финишира осми.

Със извоюваните общо 22 точки в Гран При на Монако отборът от Енстоун се откъсна на 18 пред Макларън в разногласието за петото място в конструкторския шампионат. А по думите на спортния шеф на Алпин Алан Пермен показаното от тима в Монако няма да бъде изключение.
 Големият началник на Алпин е горделив от представянето на отбора на Гран При на Монако Големият началник на Алпин е горделив от представянето на отбора на Гран При на Монако
„ Очакваме сходно показване в Испания. Колата ни не е особено за Монако. Просто подобренията, които имахме за „ Имола “ сработиха добре, а имахме такива и в Монако. Колата работи добре. Очаквам да сме пред Мерцедес в идващото съревнование, да сме към Ферари “, сподели Пермен пред медиите.

„ Мисля, че Макс (Верстапен) е прекомерно надалеч напред, а същото важи и за Чеко (Перес), когато има ден. Ще ни е мъчно да се оправим и с Фернандо (Алонсо), само че не вижа за какво да не се борим с Ферари и Мерцедес, както го направихме в Монако и Маями преди този момент. В Маями те бяха по-бързи от нас, само че най-малко се борихме с тях в надпреварата “, съобщи още Пермен.
 Окон: Мина много време от последния ми подиум Окон: Мина много време от последния ми подиум
Той също по този начин призна, че показаното в Монако малко или доста е надскочило техните упования.

„ Ако би трябвало да съм почтен не чакахме това. Ако се върнем към последната улична писта с мудни завои в Баку – там уикендът ни беше призрачен. Имахме проблеми с тренировката и оттова всичко потегли надолу, само че знаехме, че колата има капацитет. Тя се показа добре в Мелбърн, беше на положително равнище в Джеда и Маями. Не мисля, че преди квалификацията чакахме подиум, само че след нея това беше нашата цел “, изясни Пермен.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР