Отбелязваме 134 години от Съединението на България. По традиция център

...
Отбелязваме 134 години от Съединението на България. По традиция център
Коментари Харесай

Как Пловдив отбелязва Деня на Съединението

Отбелязваме 134 години от Съединението на България. По традиция център на тържествата е Пловдив. Още за празничната стратегия от площад „ Съединение " в града - вижте директното включване в обедните ни вести на Владислав Севов.

Пловдив

На площад Съединение в Пловдив са съсредоточени главните празнични прояви през днешния ден.

В Катедралния храм „ Успение Богородично " пловдивският митрополит Николай отслужи церемониален молебен и пожела на разединението на нашето модерно общество да противопоставим Христовата обич, приемливост и великодушие.

В Дондуковата градина публични лица и жители сервираха венци и цветя на монумента на Захари Стоянов. Цветя бяха поднесени и на паметната плоча на лобното място на майор Райчо Николов до Римския стадион.

На площад Стефан Стамболов, пред Общината, стартира празничния концерт на " Биг бенд Пловдив " и солисти. А тази вечер на актуализирания площад Централен - пред Военния клуб - комитет " Родолюбие " ще пресъздаде съществени моменти от Деня на нашето Съединение.

Днес експозиция „ Съединение на България " на Пловдивския исторически музей ще приема гости от 9:00 до 16:00 часа със свободен вход. Във фонда на музея при специфични условия се пази Знамето на Голямоконарската чета - една от най-ценните реликви на Съединението.

В Маратона Съединение тази година взеха присъединяване 148 състезатели. Хора от разнообразни краища на страната и друга възраст извървяха по стъпките, по които е предходна четата на Чардафон Велики от Съединение до Пловдив. Всеки миг се чака да финишират и спечелилите.

След 16:00 часа достъпът до площад „ Съединение " ще бъде стеснен по отношение на формалните празнувания. В 20.30 часа е началото на Тържествена заря инспекция във връзка 134-та годишнина от Съединението на България и Празника на Пловдив.
Още по тематиката Отбелязваме 134 години от Съединението на България
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР