Отървете се от тях възможно най-скоро, за да увеличите шансовете

...
Отървете се от тях възможно най-скоро, за да увеличите шансовете
Коментари Харесай

Ежедневни навици, които ни убиват

Отървете се от тях допустимо най-скоро, с цел да увеличите възможностите си за дълъг живот!

Нашето здраве е стотици дребни дейности, които правим ден след ден. Повечето от тях са потребни за нас, други са нездравословни и могат да доведат до заболявания, а някои единствено се преструват на безобидни или даже потребни, само че в действителност могат да доведат до съществени болести.
Пет неща, които унищожават здравето ни, без да осъзнаваме
Много хора настояват, че живеят здравословно, само че не си дават сметка за явни неточности, които позволяват в всекидневието си. Вижте кои са пет...
Прочети повече
Проверете дали имате такива привички в всекидневието си - и се отървете от тях неотложно!

Оставяне на мръсни чинии в мивката

Топла и влажна среда е дом на доста рискови бактерии. Staphylococcus aureus, E. coli и даже салмонела - всички тези дребни убийци виреят в мивка с топла вода и мръсни чинии. И по-късно се популяризират оттова до кухненските повърхности, пода, цялата къща...

Пиене на кафе от кафемашина

Особено от намиращи се на публично място - да вземем за пример офис. Особено в случай че нейната колба е предопределена за повече от една порция. Факт е, че разнообразни групи бактерии бързо се натрупват и интензивно се развъждат в резервоара на кафемашината: няма да повярвате, само че има повече бактерии в колбата на общоприетата офис кафемашина, в сравнение с дръжката на вашата домашна тоалетна. Все още желаете чаша кафе?
Дребните привички, които ни дърпат от триумфа
Искаме да реализираме нещо, сложили сме си цел, само че някак все не съумяваме да се движим вярно към нея. В всекидневието ни има прекомерно мно...
Прочети повече
Сушенето на ръцете под автоматизирана сушилня

Резултатите от изследване тази пролет са безусловно шокиращи: в нормалните сушилни за ръце, конфигурирани в тоалетни на публични места, бактериите се натрупват толкоз доста, че могат да заразят дребен град. И те освен се натрупват, само че и интензивно се популяризират благодарение на топъл въздух и влизат, да вземем за пример, в белите дробове. Не рискувайте да сушите ръцете си с хартиени кърпи!

Измийте ръцете си с гореща вода

Мислите ли, че единствено в действителност гореща вода ще отмие мръсотията? Това е заблуда: в действителност бактериите убиват детергентите, а температурата на водата не е толкоз значима. Но в случай че постоянно излагате кожата на високи температури, можете да получите раздразнение и даже дерматит.

Пране на зимни облекла
6 чести навика, които могат да ви причинят съществени болести
Колкото и да не ни се желае да си го признаем, ние сме отговорни за по-голямата част от здравословните проблеми, които ни посещават. Някои...
Прочети повече
Шапки, ръкавици, шалове - какъв брой постоянно миете или почиствате тези неща? Лекарите предлагат това да се прави най-малко един път на две седмици: те влизат в контакт с лицето и дихателните органи прекомерно постоянно и микробите, които се натрупват върху тях, елементарно влизат в тялото. Ако постоянно получавате настинки през студения сезон, пробвайте да перете по-често шаловете и шапките си с ръкавици – това би трябвало да помогне!

Погрешно е да нарязвате продуктите преди готвене

Грешно - значи на една и съща дъска за рязане. Според микробиолога Чарлз Геб междинната черна дъска има 200 пъти повече рискови бактерии от тоалетната седалка. Въпреки това, даже експертът да бърка, рискът към момента не си коства: в края на краищата, след нарязване на месо, птици или риба, салмонела и кампилобактер остават на дъската - двете най-чести аргументи за хранително отравяне. Използвайте разнообразни дъски за рязане за разнообразни храни и изберете стъклени принадлежности, тъй като се почистват по-лесно.

Не използвайте калъф за мобилен телефон

Мобилният телефон е прекомерно рисков покрай нашите дихателни органи: повърхността на междинния мобилен телефон натрупва 10 пъти повече рискови бактерии от публичната тоалетна. За да сведете до най-малко риска, би трябвало постоянно да бършете мобилния си телефон с дезинфекционни кърпички, както и да го носите в калъф и в краен случай в джоб, тъй че телефонът да не влиза в контакт с други повърхности колкото е допустимо повече.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР