От юли 2023 г. концентрацията на броя на отделяните частици

...
От юли 2023 г. концентрацията на броя на отделяните частици
Коментари Харесай

Нов метод за измерване на вредности в отработилите газове

От юли 2023 година концентрацията на броя на отделяните частици от моторните транспортни средства в Германия се мери (измерване на PN) като част от изпитването на отработените газове (AU) на транспортни средства с дизелови мотори от емисионен клас Евро 6/VI.

TÜV е проверила до момента милион транспортни средства и в този момент показва първите резултати. Оценката на тестванията за отработени газове, извършени сред август и октомври 2023 година, сподели успеваемостта на новия способ за премерване. Моторните транспортни средства с прекалено високи излъчвания на замърсители са надеждно разпознати.

Оценката взема поради резултатите от измерването на PN на 950 809 транспортни средства с клас на излъчвания Евро 6/VI. От тях 32 285 са се провалили на изпита от първия опит, което подхожда на крах от 3,4 %.

„ Резултатите демонстрират успеваемостта на процедурата и акцентират нуждата от постоянна рационализация на тестванията за излъчвания, с цел да отразяват най-съвременните технологии в транспортните средства “, споделя Ричард Гьобелт, началник на отдел „ Превозни средства и подвижност “ в TÜV Association.

Всеки автомобил, който не извърши условията за AU, би трябвало неотложно да бъде закаран в сервиз, с цел да се в профил дефекта. С измерването на PN от Euro 6/VI асоциацията TÜV, Dekra, KÜS, ZDK и асоциацията ASA вършат първична междинна оценка на новия способ на премерване.

Резултатите демонстрират, че честотата на неуспехите при тестванията за излъчвания се усилва с увеличение на пробега на транспортните средства. За коли с пробег до 50 000 километра процентът на отвод е 2,8 %. В групата от 50 000 до 160 000 километра процентът на отвод е 3,3 %, а за транспортни средства с над 160 000 километра е 4,7 %.

Интересно какъв брой би бил у нас в случай че някой се наеме съществено с тази задача, както това вършат контролните органи в Германия...
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР