От японската сонда Hayabusa-2 се отдели капсула с пръст, събрана

...
От японската сонда Hayabusa-2 се отдели капсула с пръст, събрана
Коментари Харесай

Капсула с пръст от астероид вече лети към Земята

От японската сонда Hayabusa-2 се отдели капсула с пръст, събрана на метеорита Ryugu за доставка на Земята. Това заяви японската авиокосмическа организация JAXA, излъчваща онлайн от контролния център.
Очаква се капсулата да доближи Земята и да падне в Австралия в 02:50 часа в неделя (20:50 часа българско в събота). Капсулата ще достави проби от почвата от метеорита Ryugu на Земята, оповестява БГНЕС.
 Опасен метеорит минал рекордно покрай Земята Опасен метеорит минал рекордно покрай Земята
Астрономи са засекли прекосяването на метеорит на рекордно близо до Земята разстояние, написа „ Universe Today “. небесното тя...
Сега задачата на японските експерти е да изведат сондата от земната орбита, защото тя ще се насочи към идната си дестинация.
Космическата сонда Hayabusa-2 е кацала сполучливо на повърхността на метеорита два пъти, с цел да взема проби от пръст и прахуляк. На повърхността на метеорита е основан и първият в света кратер от човешка ръка, което е разрешило да се вземат прахуляк и почва по-дълбоко от повърхността на галактическо тяло. Сондата Hayabusa-2 съумя да „ изстреля “ снаряд на повърхността на метеорита благодарение на взривно устройство и да сътвори неестествен кратер.
Учените считат, че точно скалните проби, получени от недрата на метеорита, които в по-голяма степен са съхранили свойствата на материята от времената на появяването на Слънчевата система, ще разрешат на човечеството да се приближи до разгадаването на неговото образуване и появяването на живот. През март предходната година учените откриха, че Ryugu съдържа минерали, в състава на които има вода с детайли на О2 и водород, което също се трансформира в събитие в историята на човешкото проучване на космоса.
Космическата сонда Hayabusa-2 беше изстреляна към метеорита Ryugu през 2014 година Той е на 340 милиона километра от Земята. Диаметърът му е към 900 метра. Учените имат вяра, че детайлите, открити в почвата му, ще оказват помощ за разгадаването на мистерията за произхода на водата и органичните детайли на Земята.
 НАСА сигнализира за приближаващи Земята метеорити НАСА сигнализира за приближаващи Земята метеорити
Астероид 2020 PM7, размер колкото статуята на Свободата ще прелети през днешния ден, 29 септември 2020 година, около Земята, заяви NASA, съобщи Prav...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР