От вторник, 11 септември в продължение на пет последователни дни

...
От вторник, 11 септември в продължение на пет последователни дни
Коментари Харесай

Пет вида оръжия, за които трябва да се внимава по време на руско-китайските военни игри

От вторник, 11 септември в продължение на пет поредни дни Русия ще показва военна мощ, като провежда най-големите за последните 40 години военни учения. Очаква се президентът Владимир Путин да посети маневрите „ Изток -2018”, в които ще вземат участие 300 хиляди съветски бойци от Източния и Централен военни окръзи.
Нищо сходно Кремъл не е правил от 1981 година насам. Монголия и Китай също ще изпратят свои контингенти, до момента в който страната член на НАТО Турция заяви, че към момента „ преглежда предложението” да вземе присъединяване в ученията. Началникът на генералния щаб на Русия Валерий Герасимов разгласи, че в маневрите ще бъде включено доста от осъвремененото и ново въоръжение в това число с танкове, бойни самолети и кораби, написа в своя публикация изданието Business Insider.
Ето пет типа оръжие, на които си коства да се обърне внимание по време на ученията „ Изток Преди всичко би трябвало да се проследят дейности на съветския Су-35 – доста целеви изтребител от четвърто потомство с място за един водач на борда и два мотора. Този аероплан се трансформира в знак на руско-китайското военно съдействие, откакто Народно-освободителна войска на КНР поръча 24 такива самолета през 2015 година. В края на предходната година в арсенала на Пекин се появиха 14 СУ-35. Доставката на останалите самолети би трябвало да се реализира до края на идната година.
Су-35 е екипиран с въздържан радиолокационен радар, кадърен да открива цели в радиус от 400 км. Той може и да наблюдава до 30 въздушни обекти по едно и също време. Но съветските военно-въздушни сили бяха първите, които ги закупи през 2009 година, а по-късно Русия ги разположи в Далечния Изток през 2016 година, което съвпаднат с разгръщането на Противовъздушна отбрана системите С-400.
Следва да се обърне внимание на фронтовия бомбардировач Су-34. Това е свръхзвуков аероплан със междинен обхват на деяние. Това е двуместен аероплан, създаден въз основата на Су-27Б, екипиран с два мотора. Той е създаден за нанасянето на тактически удари по наземни и морски цели. През 2016 година Русия разпростра своите СУ-34 в Иран и Сирия за нанасянето на авиоудари в Сирия. Благодарение на своите разследващи благоприятни условия този аероплан е кадърен да нанася удари, както денем, по този начин и през нощта.
Що се отнася до сухопътната техника, то би трябвало да се обърне внимание на съветските танкове Т-90С. Техният оръдеен купол (въртяща се кула) е снабдена с лазерна система за ориентиране, която насочва към задачата ракети 9M119 „ Рефлекс”. Радиусът на деяние на последните доближава 4 км. При това ракетите доближават задачите на оптимално разстояние за 11,7 секунди. Тяхната задача е да унищожават танковете с дейна ризница, а по този начин също и да смъкват въздушни цели, които летят ниско, да вземем за пример хеликоптери.
Също по този начин може да се наблюдава и по какъв начин по време на ученията ще работят ракетните фрегати Адмирал Горшков, известни като " Проект 22350 ". Това са най-новите съветски фрегати, които са били въведени във въоръжаването през юли. Те са снабдени с крилати ракети „ Калибр”. Тези ракети са способни да поразяват цел в радиус от 1500-2000 км. Русия ги употребява в Сирия, само че ги изстрелва не от кораби, а от наземни платформи.
Китайските танкове Т-99С, снабдени с 125-милиметрово оръдие също ще вземат участие в ученията " Изток 2018 ". За първи път Пекин сподели тези танкове по време на 50-годишнината от основаването на КНР през 1999 година Както съветския Т-90С, по този начин и китайските танкове са снабдени с ракети 9M119 " Рефлекс " и системи за лазерно ориентиране. Но за разлика от съветския аналог, китайската бойна машина повтаря дизайна на американския М1А1 и немския „ Леопард-2”.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР