От всички закони на физиката този вероятно е най-странният. Учените

...
От всички закони на физиката този вероятно е най-странният. Учените
Коментари Харесай

Странен закон на физиката кара изотоп на хелия да се държи като черна дупка

От всички закони на физиката този евентуално е най-странният. Учените откриха, че силите, които управляват държанието на хоризонта на събитията на черните дупки, вземат участие също при супер флуидния хелий - изключителна течност, която тече без търкане.

Този закон досега е бил следен при великански мащаби при черните дупки и на атомно равнище при студения хелий, и може да се окаже основен за от дълго време търсената доктрина на квантовата гравитация.

При супер флуидния хелий обособените атоми, които построяват веществото, към този момент не могат да бъдат разпознати като обособени атоми – те се сплитат квантово един в различен и стартират да споделят съществуването си.

Учените са разкрили, тъкмо както Хокинг и Кекенстийн потвърдиха за черните дупки, че количеството квантова информация, която се споделя сред два района в супер флуида, се дефинира от повърхността на сферата от супер флуид (в един от сценариите), само че не и от нейния размер.

“Като при холограма е, наподобява, че тримерният размер на пространството е изцяло закодиран в неговата двумерна повърхнина. Точно както при черните дупки ” изясняват учените.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР