От всички 120 общински болници в 15 са достигнати нивата

...
От всички 120 общински болници в 15 са достигнати нивата
Коментари Харесай

Заплатите в едва 15 болници у нас са достигнали нивата в Колективния трудов договор

От всички 120 общински лечебни заведения в 15 са достигнати равнищата на месечни хонорари, заложени в Колективния трудов контракт (КТД).

Това сподели министърът на опазването на здравето Христо Хинков по време на парламентарния надзор.

В докладите, с които разполага Министерството на здравеопазването за април 2023 година, 11 държавни лечебни заведения са достигнали равнищата на възнаграждение , заложени в КТД, сподели още той.

Държавните лечебни заведения, достигнали хонорари, заложени в КТД бранш „ Здравеопазване “ за всички категории личен състав, са столичните „ Проф. Александър Чирков “,  „ Царица Йоанна – ИСУЛ “, „ Майчин дом “, „ Св. Иван Рилски “, Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по ендокринология “Акад. Иван Пенчев ”, Университетска профилирана болница за интензивно лекуване по онкология, „ Лозенец “, Специализирана болница за интензивно лекуване по инфекциозни и паразитни заболявания „ Проф. Иван Киров ”, както и Специализирана болница по пневмофтизиатрични болести за дълготрайно лекуване и рехабилитация – „ Цар Фердинанд Първи “ в с. Искрец и Специализирана болница за рехабилитация – Марикостиново, уточни министър Хинков. 

Общинските лечебни заведения, в които равнищата на възнагражденията, заложени в КТД, са достигнати, са в Берковица, Габрово, Бяла, Мадан, Девин, Благоевград, Бургас, Враца, Костенец, Стара Загора, Ботевград, Пловдив и др. 

В останалите лечебни заведения отчасти са достигнати равнищата, заложени в КТД, уточни още министър Хинков.

Държавните и общински лечебни заведения са независими юридически лица - търговски сдружения, ръководени от Съвет на шефовете и шеф, в чиито пълномощия е определянето на възнагражденията, което следва да е съобразено с финансовото положение на лечебното заведение и опциите му за несъмнено погашение, сподели още министър Хинков. 

Министър Хинков изрази подготвеност за правене на разбор, който да изследва равнището на неравнопоставеност на заплащането в лечебните заведения. 

В Министерството на здравеопазването не постъпва информация за заплатите на работещите в частните лечебни заведения, добави той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР