От видяното вчера, при прегледа на записите от камерите, има

...
От видяното вчера, при прегледа на записите от камерите, има
Коментари Харесай

Цачева е поискала оставката на директора на Софийския затвор

От видяното през вчерашния ден, при прегледа на записите от камерите, има незаконна немарливост по повод осъществяване на отговорности. Какви съответно би трябвало да се откри в хода на следствието. Това сподели пред публицисти в Народното събрание министърът на правораздаването Цецка Цачева за случая с двамата пандизчии, които избягаха от Централния софийски затвор и към момента се търсят.
„ Необяснимо е по какъв начин при режима, разпоредбите, заповедите за позволени движимости, пандизчиите са се оказали въоръжени. Особено Пелов, който е с огнестрелно оръжие “, уточни тя и удостовери, че е била сюрпризирана от това, което е видяла на записа.
„ След като се срещнах със обстановката осведомих министър- ръководителя и по негово предложение, с което напълно съм съгласна, желаех оставките на краткотрайно изпълняващия длъжността гл. шеф на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ и на шефа на пандиза “, изясни Цецка Цачева.
„ Двамата показаха подготвеност за оставка, правилно е. Това са мъже, които знаят по какъв начин се носи отговорност при директно несъблюдение на функционалности и задания “, сподели още тя.
Бягството на пандизчиите се случва след миг на предаване на движимости, авансово декларирани. Личен контакт с гости за рандеву не е реализиран в този миг, сподели министърът Цачева.
„ Пратката е получена от чиновници на пандиза. След като са я прегледали, са я доставили на лицата “, уточни тя. „ Пелов е декларирал електронна игра тетрис. Специалистите споделят, че е остаряла като техника, не мога да кажа не съм способена. А другият Колев е декларирал електрическо нагревателче, бързоварче “, изясни Цецка Цачева.
Попитана ще се ускори ли защитата на пандиза след случая с избягалите пандизчии, тя разяснява: „ Разговарях с краткотрайно изпълняващите длъжностите гл. шеф на Групово дело „ Изпълнение на наказванията “ и шефа на пандиза, че държа в най-кратко време да се каже какво е належащо в две направления - човешки фактор и надзирателно-охранителната техника “
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР