От вчера влязоха в сила новите мерки против разпространението на

...
От вчера влязоха в сила новите мерки против разпространението на
Коментари Харесай

12 заведения в столицата санкционирани за неспазване на мерките

От през вчерашния ден влязоха в действие новите ограничения срещу разпространяването на ковид. Една от тях е заведенията да работят с потенциал от 50% и с работно време до 22:00 часа. Ресторантите и нощните клубове изрекоха неодобрението си против новите ограничения и оповестиха протест.

От браншовите асоциации на ресторантьорите намират новите правила за дискриминационни, тъй като по думите им са ориентирани единствено към заведенията за забавление и заведенията за хранене. В същото време 80% от личния състав там е имунизиран.

Съвместни екипи направиха инспекции тази нощ на територията на София. Съставени бяха 12 акта от 20 инспектирани обекта.

Заведенията в София съблюдаваха заканата си и не се съобразиха с новата заповед на районната здравна ревизия. Всички нощни заведения на столицата всеобщо работеха. Институциите пък отвърнаха на неподчинението с огромни инспекции с представители на 5 институции - РЗИ, Столична дирекция на вътрешните работи, Икономическа полиция, организацията по храните и пожарна сигурност.
 Заведенията скочиха против готвените нови ограничавания
Заведенията скочиха против готвените нови ограничавания

Поискаха и оставката на Ангел Кунчев

Сборният пункт на проверяващите беше пред постройката на Столичната районна здравна ревизия. След малко съгласуване на дейностите екипите се разпределиха и потеглиха в разнообразни направления.

Още в първото заведение - битов ресторант с жива музика, беше формиран акт на шефа. Заведението продължава работната си активност с цялостна мощ даже след 22:00 часа.

Второто заведение е наргиле-бар, което също не съблюдава заповедта и работи след 22:00. Това обаче не е загадка, тъй като табела на входа ясно декларира, че заведението няма да съблюдава новите ограничения.

От СРЗИ предизвестиха, че е допустимо да вършат инспекции всяка нощ.

" Заведението работи след 22 часа. Съставили сме акт на виновното лице за административното нарушаване. Контролът продължава, инспекциите са засилени! " - сподели Моника Драгнева, контрольор в СРЗИ

Екипите на столичната РЗИ ревизираха не пропуснаха и нощните заведения. Дискотеките в Студенстки град работят на цялостни обороти, Собствениците са на мнение, че е по-добре да си платят актовете за нарушаване, в сравнение с да затворят.

Глобите са на стойност сред 300лв. -1000 лева за физическо лице и 500лв. и 2000лв. за юридическо.

Клиентите са удовлетворени от протеста на заведенията, тъй като по този метод има къде да се забавляват.
 Ваксинираните бармани и сервитьори остават на своя пост и след 22 часа
Ваксинираните бармани и сервитьори остават на своя пост и след 22 часа

В Стара Загора провеждат митинг с черен ковчег
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР