От вчера таксите в железопътната инфраструктура, за която плащат всички

...
От вчера таксите в железопътната инфраструктура, за която плащат всички
Коментари Харесай

Жп. превозвачи: Близо 3 пъти ни вдигнаха таксите, не можем да го понесем

От през вчерашния ден таксите в железопътната инфраструктура, за която заплащат всички превозвачи, които употребяват железопътния път, са в няколко пъти повече, сподели ръководителят на Асоциацията на предприятията в железопътния превоз Пенко Несторов.

Той посочи, че нарастването на таксите е 2,7-2,8 пъти според от типовете влакове и изискванията за транспорт. Това е фрапиращо, това браншът не може да го понесе, разяснява Несторов. Това решение би трябвало да бъде стимулирано и разисквано с сектора, да бъде изработен разбор какво влияние би оказало такова нарастване на цената от страна на НКЖИ, уточни той. По думите му това не е направено и са нарушени редица закони.

Пенко Несторов означи, че с цел да тръгне всеки един трен, би трябвало да бъдат платени пет такси, измежду които такса за инфраструктура и такса за разписание, която сега стига до 8 лв. на километър.

Всички превозвачи в Германия заплащат 3,14 евро на километър, ние плащаме 7,85 евро на километър, това е след вчерашната смяна, разяснява Пенко Несторов. До през вчерашния ден този същият трен би коствал 4,79 евро на километър, уточни той и пресметна, че в границите на един ден това е два пъти повече. Кое постанова тази фрапантна смяна - ние не знаем, разяснява Несторов.

От Асоциацията показаха, че са подготвени и желаят разговор, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР