От вчера сме свидетели на поредния некачествен ремонт в дългия

...
От вчера сме свидетели на поредния некачествен ремонт в дългия
Коментари Харесай

Позиция на общинските съветници от групата на БСП в СОС

От през вчерашния ден сме очевидци на следващия фалшив ремонт в дългия лист на сметката на Столична община през последните няколко години. Случаят с разтопения битум по бул. " Дондуков " в сектора сред моста " Чавдар " и ул. " Кракра ", както и в региона на ул. " Тодорини кукли ", демонстрира, че системата за " надзор върху контрола " на " ремонт на ремонта " на Столична община не работи.

Звучи неуместно и провокира подбив апелът на заместник-кмет по превоза на Столична община към жителите, претърпели вреди на колите си поради разтопения битум, да се оправят сами като претендират вреди пред компанията реализатор.

За страдание сме принудени да установяваме извънредно тревожна наклонност в ръководството, реализирано от Столична община - серия от некачествени поправки. Само ще напомним - ремонтите пред НДК, на бул. " Дондуков ", на бул. " Шипченски проход ", " Западен парк ". Не можем да пропуснем и емблематичния ремонт на ул. " Граф Игнатиев ", при който проблемите се редуват според от промяната на времето - ту слънцето надува настилките, ту дъждът ги изравя. И всякога обясненията на ръководещите в Столична община са едни и същи - " ще наложим наказания и санкции, изпълнителят ще оправи нещата за негова сметка ".

А къде остава ползата на жителите на София, които в действителност най-после заплащат сметката?

Преди локалните избори през есента на 2019 година, а и след тях кметът на София Йорданка Фандъкова даде обещание нов метод на ръководство, реализирано от нов екип от потвърдени специалисти. Затова ние, общинските съветници от Българска социалистическа партия, настояваме кметът и нейният екип да показват обществено ограниченията, които считат да подхващат за недопускане в бъдеще на " хабене " на обществени средства посредством некачествени строителство и поправки. Настояваме и за обществено показване на информация за наложените санкции на компаниите реализатори на изброените проблематични поправки на територията на Столична община.

Защото при всеки нов проблем, основан от некачествено изпълнен ремонт или строителство, слушаме едни и същи приказки, закани и обещания. Отвреме-навреме гърмят и бушони. А какво ще се случи, когато бушоните свършат?

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР