От вчера, 30 юли, на територията на страната заработи нова

...
От вчера, 30 юли, на територията на страната заработи нова
Коментари Харесай

Нов безплатен телефон за жертви на домашно насилие

От през вчерашния ден, 30 юли, на територията на страната проработи нова безвъзмездна и анонимна телефонна линия за жертви на домашно принуждение. Инициативата е на " Алианс за отбрана от принуждение, учредено на пола " (АЗНОП) и Avon.

На телефон 0800 11977 можем да потърсим помощ всеки ден, когато и да е на денонощието и без в допълнение възнаграждение.

На 24-часово разположение са психолози и експерти в работата с жертви на домашно принуждение. Организаторите на самодейността са наясно, че е значимо хората, които се обаждат, да получат съответна поддръжка и отговори още от първия път, с цел да се завоюва тяхното доверие.

Освен подготвеност, можем да очакванм и обезпечена анонимност и конфиденциалност , както и консултация за предприемане на правосъдни дейности.

 Снимка 371188

Извършва се ориентиране към социално-психологически и правни услуги, както и към точните институции, които биха ни били от изгода според от проблема.

Безплатната телефонна линия за жертви на домашно принуждение е финансирана от Avon. Благодарение на акцията си " Говори намерено против домашното принуждение ", козметичната компания събра 50 хиляди лв., които към този момент са оползотворени.

По публични данни, изведени от " Алианс за отбрана от принуждение, учредено на пола ", всяка трета жена у нас е ставала жертва на принуждение, единствено тъй като е жена. А когато насилието е вкъщи, то се приема по-скоро като фамилен проблем, с който не е належащо да занимаваме останалите.

Често истината е, че той не стига до решение, в случай че не потърсим и намерим вярната помощ. Тя може да ни чака точно да позвъним на 0800 11977.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР