От Възраждане предлагат промени в Наказателния кодекс и по-тежки наказания

...
От Възраждане предлагат промени в Наказателния кодекс и по-тежки наказания
Коментари Харесай

Възраждане предлага по-тежки наказания за убийците на пътя

От " Възраждане " оферират промени в Наказателния кодекс и по-тежки санкции за убийците на пътя. По думите на народния представител Петър Петров импортираният законопроект цели да отговори на публичните упования за по-висока наказуемост, когато се губят човешки животи при пътно-транспортни катастрофи като се увеличи разкриваемостта и се вкарат по-сериозни наказания.

" Предлагаме: и по в този момент настоящия Наказателен кодекс, пешеходците би следвало да получат по-голяма отбрана като категорично посочваме, че всяко ПТП с потърпевш и умрял пешеходец, осъществено отвън пътното платно следва да се санкционира по-сериозно, изключително когато лидерът е под въздействието на алкохол, опиати или е избягал. С препоръчаната смяна в Наказателен кодекс настояваме за по-сериозни наказания. Предлагаме и завишаване на глобите при причиняването на гибел - отнемане от независимост от 10 до 20 години, като слагаме акцент на случаите, при които лидера самичък се е сложил в едно положение. " - сподели Петров.

Той разяснява още, че в случай че има съвещания преди третия мандат, от " Възраждане " ще отидат при президента, както са създали и първия път.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР