От ВАП са установени съществени нарушения на административно-производствените правила Върховната

...
От ВАП са установени съществени нарушения на административно-производствените правила Върховната
Коментари Харесай

Прокуратурата протестира решението на КЕВР за поскъпването на водата

От ВАП са открити основни нарушавания на административно-производствените правила

Върховната административна прокуратура стачкува пред Административен съд София град решения на Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ от 30.11.2017 година, с които се утвърждават бизнес проектите за развиване на активността като ВиК оператор за регулаторен интервал 2017-2021 година, при използване на способ на ценово контролиране " горна граница на цени ” на ВиК сдруженията в Бургас, Ямбол и Враца. Според решенията се покачват цените без Данък добавена стойност на водоснабдителните и канализационните услуги за 2017 година и се утвърждават цени без Данък добавена стойност на водоснабдителните и канализационните услуги за 2018 - 2021 г.; приема се разбор за обществената търпимост на цените на ВиК услугите за всяка година от бизнес проекта и т. н.
В сходство с конституционните преимущества на прокуратурата да следи за съблюдаване на законността и в сходство с пълномощията по чл.16, ал.1, т.1 Административнопроцесуален кодекс са подадени митинги срещу решенията на КЕВР.
От ВАП са открити основни нарушавания на административно-производствените правила, защото КЕВР се произнася по бизнес-планове, чиито дефинитивни редакции не са съгласувани от съответните асоциации по ВиК. От КЕВР са подценени повелителни правни правила за да се обезпечи вземането на решения за угаждане на настояванията на посочените ВиК оператори.
Проверката на ВАП продължава.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР