От утре в област Варна обявяват грипна епидемия, припомня Moreto.net.

...
От утре в област Варна обявяват грипна епидемия, припомня Moreto.net.
Коментари Харесай

Започва стриктен сутрешен филтър в детските градини и ясли във Варна | При над 30% заболеваемост, всяко училище може да прецени индивидуално да прекрати занятията

От на следващия ден в област Варна афишират грипна зараза, напомня Moreto.net. Във връзка с оповестената грипна зараза от 25 януари до 31 януари, е разпредено на всички общински звена прецизно да извършват предписанията на РЗИ. Това разгласи Снежана Апостолова – заместник-кмет по въпросите на опазването на здравето в Община Варна.

Училищата във Варна остават в постоянен режим на образование.

При над 30% заболеваемост, всяко учебно заведение може да реши самостоятелно да приключи занятията, подсети Апостолова.

Директорите на детски градини и ясли са известени, че би трябвало да организират прецизен всекидневен филтър в детските заведения и да не позволяват болни деца. Не би трябвало да се позволява и разбъркване на групи и осъществяване на общи мероприятия. Необходимо е още да се прави постоянно проветряване на пространствата и засилена настояща стерилизация на повърхностите, миниум два пъти дневно. Родителите няма да се позволяват до вътрешните пространства на територията на детските заведения.

Общинските лечебни заведения също са известени да приведат в осъществяване направените проекти за грипни епидемии. Преустановяват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и профилираните институции за даване на обществени услуги на деца и възрастни.

Препоръчително е носенето на защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост от всички лица, които се намират в закрити публични места, в т. ч. транспортни средства за публичен транспорт, лечебни и здравни заведения, аптеки, оптики, профилирани институции за даване на обществени услуги и други, се показва още в заповедта на РЗИ.

Забраната не се отнася за улици, площади, градини и паркове. Препоръчително е лица с проявени признаци на грип и остри респираторни болести да не се позволяват до работното си място.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР