От утре учениците от V до XII клас от училищата

...
От утре учениците от V до XII клас от училищата
Коментари Харесай

Учениците от 5. до 12. клас в Пловдив в ротация от утре

От на следващия ден учениците от V до XII клас от учебните заведения на Община Пловдив ще се образоват на ротационен принцип, като паралелките ще се завъртат през седмица онлайн и присъствено.

Промяната в организацията се прави, откакто през днешния ден заболеваемостта на двуседмична база доближи 484 на 100 000. Още във вчерашния ден тя падна под границата от 500 на 100 000, при която се минава на ротация, само че бе на ръба - 499 на 100 000.

Затова от шефовете бе изтънчено да стартират да сформират графици за периодично повтаряне, без да се прецизира начална дата. Изчакваше се да се реализира известна резистентност на данните, с цел да не се пристъпи към връщане, а след това заболеваемостта отново да прескочи лимита и да би трябвало ново превключване онлайн.

Графиците са показани през днешния ден в Регионалното ръководство на образованието и след одобряване от МОН влизат в действие на следващия ден. При новата организация в Пловдив начален стадий продължава да учи присъствено при единодушие на 50% от родителите във всяка паралелка за двукратно тестване на децата всяка седмица. От 5. до 12. клас се редуват присъствено и онлайн, като се сменят през седмица. Връщането им напълно ще е допустимо, когато бъдат обезпечени проби или при рухване на заболеваемостта под 250 на 100 000, което анулира и проучването.

Ходове в задатък за връщане на огромните възпитаници през вчерашния ден бяха подхванати от Регионалното ръководство на образованието и за община " Родопи ", само че там заболеваемостта през днешния ден отново дръпва внезапно нагоре и все още не може да се пристъпи към ротация. Цифрите играят към границата 500 на 100 000 и в Хисаря. В двете общини ще продължи следенето на динамичността на обстановката и е допустима ротация в прогимназия и гимназия вероятно от 2 декември.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР