От утре Република Северна Македония, столицата Скопие, министерството на отбраната

...
От утре Република Северна Македония, столицата Скопие, министерството на отбраната
Коментари Харесай

Скопие ще бъде домакин на най-голямата конференция за комуникатори на НАТО

От на следващия ден Република Северна Македония, столицата Скопие, министерството на защитата и армията ще бъдат домакини на най-голямата конференция за комуникатори на НАТО, съобщи  за Българска телеграфна агенция организация МИА.

Тази конференция, както заяви министърът на защитата Славянка Петровска, ще събере на едно място над 300 участници от страни-членки и сътрудници на НАТО, които ще беседват по тематики, свързани със стратегическите връзки, връзките с обществеността, осведомителните и психически интервенции.

„ Ще бъдат открити интелектуални, политически и стратегически диспути, от които би трябвало да произтекат хрумвания и на практика решения на отворените въпроси в региона на стратегическите връзки като инструмент на водачите в поддръжка на напъните на Алианса за защита и за справяне с всички провокации за сигурността в страните-членки на НАТО “, сподели Петровска в изказване след брифинг в министерството на защитата.

През идващите дни участниците ще обсъдят осведомителните действия във времето на съветската инвазия в Украйна, съдействието с сътрудниците в тази област, новата стратегическа идея на Алианса и цифровите връзки. На разнообразни места в Скопие ще се разискват разнообразни тематики, ще се оферират решения и ще се кръстосват отзиви.

На тази конференция, както добави министърът, ще се водят значими диалози, които ще диктуват нашето бъдеще и бъдещето на Алианса и на които ще бъде демонстрирана воля за подсилване на взаимния разговор на най-високо ниво, ще бъде доказано желанието за подсилване на взаимното доверие за реализацията на общите цели за устойчиво, проспериращо, несъмнено евроатлантическо пространство.

„ Ние като НАТО сме обединени освен в търсенето на истината, само че и в систематичното и поредно справяне с дезинформациите, които се пробват да подкопаят системата и да всяват боязън у жителите. В тази битка комуникаторите на НАТО имат съществена роля за предаване на посланието на НАТО и справяне с подправените вести “, акцентира Петровска.

Директорът по връзките в Съюзното командване за интервенциите в НАТО Джей Янсен добави, че става дума за конференция, в която ще има представители от 30 съюзнически държави-членки, които са тук, с цел да показват единството и сплотеността на държавите-членки на НАТО в Република Северна Македония.

„ Ние в НАТО знаем и желаеме да поддържаме връзка посредством шерване на послания. Нашите послания в действителност са значими. Едно от нещата, върху които желаеме да се съсредоточим, е войната в Украйна, война, в която имаме агресор, в която едно от употребяваните оръжия е дезинформацията. В рамките на нашите връзки означаваме, че връзката се употребява като оръжие освен в Украйна, само че и в нашите страни-членки с потребление на погрешни информации и дезинформации, които се споделят на наша територия “, сподели Янсен.

Затова, акцентира той, „ считаме, че би трябвало да покажем нашето единение и да кажем какво е значимо за нас като НАТО “.

„ По отношение на нашите послания и посланията, които насочва НАТО, е значимо да кажем, че ние сме тук като интернационална организация, която съблюдава нашия основополагащ документ – Вашингтонския контракт, в който написа, че сме защитителен съюз, който съблюдава интернационалното право и ред. Затова с наличието си тук ние просто демонстрираме, че дружно сме по-силни и че дружно можем да се оправим с всичко “, сподели Янсен.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР