От утре обявяват грипна епидемия и в още две области

...
От утре обявяват грипна епидемия и в още две области
Коментари Харесай

София област и Бургас - в грипна епидемия от утре, без училище до 29-и


От на следващия ден афишират грипна зараза и в още две области в страната – София област и област Бургас.

В тях здравните управляващи преустановяват детските и женските съвещания, свижданията в лечебните заведения, както и провеждането на профилактични имунизации.

На територията на двете области се приключват и образователните занятия до понеделник, 29-и януари в това число, като в Бургас е предложено занятията да се преустановят още от през днешния ден следобяд, осведомиха от здравното министерство.

По-рано през днешния ден със заповед на кмета на Бургас Димитър Николов бяха прекратени образователните занятия във всички учебни заведения на територията на общината. По информация на Регионалното ръководство на образованието в Бургас има опция за преструктуриране на образователния материал, тъй че неучебните дни да не се отразят отрицателно върху образователния развой.

Сред другите превантивни ограничения, които влизат в действие от през днешния ден са: детските градини да работят, само че в режим на "засилен филтър " - лимитира се достъпът на родители, не разрешава се посещаването на заболели деца, както и сливането на обособени групи, преустановяват се хоспитализациите и плановите интервенции, също по този начин свижданията, консултациите на здрави бременни дами и деца, както и всички профилактични прегледи и имунизации.

В понеделник щабът в Бургас ще организира наново съвещание и след запознаване с настоящата конюнктура ще вземе решение кои ограничения ще останат в действие и кои ще бъдат анулирани.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР