От утре, 27 декември, започва имунизационната кампания срещу COVID-19 в

...
От утре, 27 декември, започва имунизационната кампания срещу COVID-19 в
Коментари Харесай

Първият ваксиниран срещу коронавирус в столицата ще е министър Ангелов |

От на следващия ден, 27 декември, стартира имунизационната акция против COVID-19 в България. В 10:00 ч. имунизация ще се извърши в УМБАЛ „ Света Анна ". Първият имунизиран българин ще е министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов.

След него против коронавирусна зараза ще се ваксинират доктор Рада Прокопова, шеф на Отделението по кардиология към Клиниката по вътрешни заболявания на лечебното заведение и понастоящем началник на Коронавирус отделенията в лечебното заведение, както и Ани Кирова, здравна сестра в КАИЛ.

По същото време ще стартират първите имунизации и в УМБАЛ „ Свети Георги ". Първите ваксини ще бъдат сложени на доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз, Райна Тодовичина, здравна сестра с 48-годишен трудов стаж в хирургичното звено към Отделението по Спешна медицина към болничното заведение, както и на доктор Венцислав Филипов, началник на звено „ Вътрешни заболявания " към същото поделение.

Също в 10:00 ч. в Медицински център „ Св. Николай Чудотворец " в постройката на УМБАЛ - Бургас първата имунизация против COVID-19 ще бъде направена на Златина Парушева, здравна сестра с 40-годишен стаж. Парушева е на 59 година, като последните 10 години работи в Спешното поделение на болничното заведение. От първия ден на откриване на триажната зона тя е в графика. След нея ще се имунизира 34-годишният доктор Светлин Харалампиев, който от 4 години работи в ОАИЛ, като специализира анестезиология и реанимация. От самото начало на пандемията работи с Коронавирус пациенти. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР