От утре, 24 ноември, всеки гражданин ще може да получи

...
От утре, 24 ноември, всеки гражданин ще може да получи
Коментари Харесай

От 24 ноември, всеки гражданин може да получи информация за ваксините и ваксинацията срещу COVID-19

От на следващия ден, 24 ноември, всеки жител ще може да получи информация за имунизациите и имунизацията против COVID-19 на телефон 02/ 9301 445. На специфичната телефонна линия ще дават отговор доктор Филип Тенчев и доктор Димитър Страшимиров, асистенти в Катедрата по инфекциозни заболявания, паразитология и тропическа медицина към Медицинския факултет на МУ София.

По-рано през днешния ден, 23 ноември, двамата лекари организираха работна среща с министъра на опазването на здравето доктор Стойчо Кацаров. „ Благодаря, че се ангажирате с този въпрос. Много значимо е хората да получат достоверна информация за имунизациите ", акцентира министърът. „ Важно е да се опитаме да помогнем на хората, които са били заблудени, да повярват във имунизациите, да чуят специалисти и експерти ", съобщи доктор Кацаров. „ Нашата задача е да опровергаем митовете и да подтикнем хората да се имунизират, тъй като това е методът да излезем от пандемията ", безапелационен бе той.

Целта е посредством телефонната линия за въпроси, свързани с имунизациите и имунизацията против коронавирусната зараза, жителите да получават научно обоснована информация, обвързвана с противопоказанията за имунизация, със съхранението на имунизациите, с рекомендациите за приложение на ваксина при избрани болести, при бременност и така нататък

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР