От утре, 14-и юни, над 40 милиона италианци ще бъдат

...
От утре, 14-и юни, над 40 милиона италианци ще бъдат
Коментари Харесай

От 14 юни по-малко ограничения за над 40 милиона италианци

От на следващия ден, 14-и юни, над 40 милиона италианци ще бъдат в бяла зона – цветът, който показва невисок растеж на разпространяване на пандемията от ковид. Първи в тази категория влязоха от 31 май остров Сардиния, областите Фриули Венеция-Джулия и Молизе.

След тях бели зони станаха още Лигурия, Венето, Умбрия и Абруцо, а от 14-и юни в схемата влизат Ломбардия, Лацио, Пиемонте, Пулия, Емилия-Романя и провинцията на Тренто, с което за общо две трети от популацията обстановката става съвсем естествена. 

Това е вследствие на по-малко от 50 случая на 100,000 поданици.  До края на месеца се чака да се причислят останалите 7 района, които са в жълт цвят. Там където той е бял, остава единствено задължението  да се носят маски  и на открито и да няма струпване на хора.

Отпада вечерният час. Заведенията нямат ограничавания на открито, а в закритите пространства до 6 души на маса.Работят закритите плувни басейни и Спа центровете, може да се провеждат фамилни тържества, конгреси, панаири.

Здравният министър Роберто Сперанца сподели, че „ сега страната  разполага с едни от най-хубавите европейски данни за въздействието на  вируса – един  окуражаващ резултат, който  разрешава да се гледа напред с убеденост ". Той прикани към нерешителност, да се съблюдават верните привички, с цел да не се осуетят направените жертви. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР