От учителите ни може да научим много, като те играят

...
От учителите ни може да научим много, като те играят
Коментари Харесай

Петте урока, които сме научили от учителите си и които остават до живот

От учителите ни може да научим доста, като те играят огромна роля подхранването на мозъците ни. Тези хора ни направляват през целия ни живот, даже да не го осъзнаваме незабавно. Те ни демонстрират пътя към това кое е вярно и кое не. Затова е хубаво да отдадем почитание към специфичния им принос, който имат.

Учителите безспорно са превъзходните наставници. Те освен ни дават обучение и ни вдъхват убеденост, само че и ни приготвят да се оправяме с възходите и паденията на живота. Карат ни да научим голям брой неща, които остават до живот.

Ето петте основни урока, които сме научили от учителите си и които постоянно ще са ни потребни:

Никога не се опасявайте да вършиме неточности

Учителят в никакъв случай няма да спре образованието, до момента в който не достигнем съвършенство. Без значение какъв брой неточности позволяваме, той ще продължава да ни оказва помощ, до момента в който нещата не се получат. Никога не губете вяра и постоянно помнете, че е добре да вършим неточности, защото това е един от най-хубавите способи да се учим. Това е в човешката природа. В учебно заведение преподавателите ще са там и ще ни оказват помощ да открием верния път към триумфа. Именно този урок е потребен и години по-късно. Дори и нещо да не се получи от първия път, не се опасявайте да пробвате още веднъж и още веднъж.

Никога не се предавайте

Като деца елементарно можем да бъдем наранени от компликации или провали. Но до момента в който растем като младежи, нашите учители ни карат да преминем през действителността на живота. През това време те ни споделят, че светът е цялостен с неустановеност. В бъдеще може да има шансове да бъдем отхвърлени или подминати от егоистични дейности, свирепост и подправени прогнози на други хора. Те ни приготвят за такива случаи и ни стимулират да останем мощни, в никакъв случай да не се отхвърляме и вместо това да отвръщаме със съчувствие и мощ.

Останете правилни на себе си

Едно от най-хубавите уроци, които нашите учители ни предават, е, че без значение какъв брой сложна е обстановката, постоянно би трябвало да бъдете почтени със себе си. Това в допълнение ни оказва помощ да осъзнаем същинското си аз. Същевременно ни приготвя да предприемем нужните дейности, с цел да подсигуряваме, че ще се оправим със обстановката.

Никога не е късно да започнете изначало и да преследвате фантазиите си

Учителите постоянно ни припомнят, че няма възрастова граница, когато става дума за учене. Дори и по-малките от нас могат да ни научат. Всичко, което би трябвало да създадем, е да сме сигурни в нещата и да поставим старания в решенията, които вземаме, с цел да изживеем фантазиите си. Поемането на личното ни образование е това, което сбъдва фантазиите ни. Животът в наши дни е доста динамичен и това може да ни докара нови хоризонти. В даден миг можем да решим да създадем внезапен завой в живота си, без да се чудим дали е късно за него. Мечтата би трябвало да се осъществя. Това може да се случи без значение от възрастта или стадия на живота ни. Може да не сте намерили същинското си предопределение като млади, само че това не значи, че не би трябвало да го търсите, даже и на по-зряла възраст. Всичко зависи от вас.

Можете да станете всичко, което пожелаете

Учителите постоянно стимулират учениците и им оказват помощ да разкрият своя капацитет. Те работят като честен стимулатор и подтикват нашата убеденост да прерасне във всичко, което желаем. Те ни изпълват с очаквания, че можем да импровизираме нашите привички и държание, с цел да извадим най-хубавата версия на себе си. Често те си служат с персонален образец и по този метод ни дават убеденост, че нещата в действителност могат да се случат.

От учителите може да научим в действителност доста. Като тийнеджъри малко хора съумяват да оценят техния принос, само че нормално след години ще са им доста признателни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР