От училищата в Обединеното кралство няма да се изисква да

...
От училищата в Обединеното кралство няма да се изисква да
Коментари Харесай

От училищата в Обединеното кралство няма да се изисква да използват предпочитаните от учениците местоимения съгласно новите насоки

От учебните заведения в Обединеното кралство няма да се изисква да употребяват желаните от учениците местоимения и ще би трябвало да осведомят родителите на възпитаник, който желае смяна техния пол съгласно новите насоки.

Фокусираният върху родителите метод за смяна на пола, в случай че бъде утвърден, ще „ одобри доста внимателен метод “ във връзка с основни решения по отношение на пола и здравето на ученика.

„ Възгледите на родителите също би трябвало да бъдат в основата на всички решения, взети за техните деца “, сподели министърът на образованието Джилиан Кийгън, съгласно BBC.

В обстановки, в които детето може да бъде изложено на риск, в случай че родителят е осведомен, учебните заведения могат да заобиколят единодушието на родителите, съгласно документа.

Насоките също по този начин показват, че учебните заведения нямат „ общо обвързване “ да разрешават на учениците да „ обществено преминат “, което значи, че преподавателите няма да бъдат притискани да употребяват разнообразни местоимения.

Вместо това те се приканват да бъдат...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР