От трите варианта, предложени за изграждането на магистралата Русе-Бяла-Велико Търново,

...
От трите варианта, предложени за изграждането на магистралата Русе-Бяла-Велико Търново,
Коментари Харесай

През 2018 година стартират процедурите за строежа на магистралата Русе - Търново

От трите разновидността, препоръчани за построяването на автомагистралата Русе-Бяла-Велико Търново, най-вероятно ще бъде определен комбинираният вид за трасе. Синият маршрут минава западно от настоящия път, един от минусите му, че прекосява предпазени територии и заплашва доста скотски и растителни типове.

Част от аленото трасе пък съответствува с магистрален газопровод, което доста ще оскъпи градежа, и минава около склад за муниции. Комбинираният вид обобщава останалите и в избрани сектори е с усъвършенствана геометрията на пътя, по тази причина е и най-удачен, беше коментирано на 10-то, последно публично разискване, което беше в Русе. Тръжните процедури за градежа на автомагистралата би трябвало да започват следващата година.

Русе

Комбинираният вид на трасето на автомагистралата Русе –Велико Търново е 133 км. Началото е на 3 км. източно от съществуващия Дунав мост при Русе, а краят е след Дебелец. Според експертите, той е най-целесъобразен от екологична, техническа и икономическа позиция. По него са планувани 8 площадки за временен отдих. Строежът на автомагистралата е разграничен на 3 сектора.
инж. Дончо Атанасов, ръководител на УС на АПИ: Очаквам 2018 година да стартираме с тръжните процедури за строителство, примерно на Русе-Бяла, най-тежкия сектор, защото дружно с Кресненското дефиле, той е много тежък сектор от позиция на травматизъм, на смъртни случаи, на ПТП. И това е секторът, който е приоритет и той би трябвало да стартира бързо строителство.  Инж. Атанасов, АПИ: Получаваме сред 15 и 20 подправени сигнала дневно Инж. Атанасов, АПИ: Получаваме сред 15 и 20 подправени сигнала дневно
Между 15 и 20 подправени сигнала дневно за закъсали коли получава Агенцията по пътна инфраструктура, съобщи в студиото на „ Денят стартира “ инж. Дончо...

Според експертите, в този момент съществуващото трасе на пътя Русе-Бяла ще остане натоварено, изключително по време на градежа на автомагистралата, по тази причина се планува през идващите години да продължат частичните поправки по трасето.
инж. Дончо Атанасов, ръководител на УС на АПИ: 3,4,5 години този път ще остане претрупан, помнете ми думата, тъй като това ни демонстрира опитът. Всички основни пътища, макар прекосяването на автомагистралите, си остават натоварени.  До края на 2018 година започва процедурата за реализатор на Автомагистрала До края на 2018 година започва процедурата за реализатор на Автомагистрала "Русе - В. Търново "
До края на 2018 година се чака да започват тръжните процедури за избор на реализатор на строителството и за строителен контрол на автомагистралата "...

Инж. Атанасов планува, че със градежът на автомагистралата районът ще стартира бързо да се развива.
инж. Дончо Атанасов, ръководител на УС на АПИ: След 3-4 години ще се случи. Още със започването на строителството, сега, който видят че машините са на трасето, и стартира строителство, бизнесът незабавно ще пристигна.
В Русе инж. Атанасов разгласи още, че през идната година Агенция пътна инфраструктура има подготвеност да започва построяването на над 200 км автомагистрали.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР