От това, доколко силна е вашата имунна система, зависи колко

...
От това, доколко силна е вашата имунна система, зависи колко
Коментари Харесай

Направих това само веднъж и през цялата минала зима изобщо не боледувах. Тази година също няма да пропусна

От това, до каква степен мощна е вашата имунна система, зависи какъв брой бързо ще се справите с връхлитащите ви, изключително през есенно-зимните сезони, грипни и простудни болести. Е и освен те – отслабената имунна система отваря вратите към организма и за доста други повече или по-малко рискови болести, които постоянно стават хронични и мъчно се подават на лечение…
Кои са главните аргументи за понижаване силата на имунната система на индивида? Като изключим неизбежните възрастови промени, настъпващи в на практика всички жизненоважни системи на организма, би трябвало посочим на първо място непрекъснатия стрес, на който той е подложен в актуалното бързо разрастващо се общество.

Неблагоприятните житейски условия и несистемното и некачествено хранене също са значими фактори, подкопаващи последователно съпротивителните сили на индивида по отношение на другите болести. Затова – в случай че е допустимо – променете житейската среда и оправете хранителния си режим. А по какъв начин да преодолеем напрежението? Това мъчно може да реализираме, погълнати и извънредно интензивното си всекидневие. Има обаче, и един – да го назовем – естествен способ да подобрим състояниeто на имунната си система. Да ви предупредим – той е елементарен, елементарен, тествано ефикасен, само че – за някои от вас – ще бъде повече или по-малко противен, тъй като е обвързван с превъзмогване възприятието на изострен мраз. Ето в какво се състои този способ. Налейте във висок леген (или в различен подобаващ съд) студена (източена чешмяна) вода, поставете в нея няколко бучки лед и чакайте да се охлади в допълнение.

Водата би трябвало да е задоволителна като си потопите краката, нейното равнище да стига до над глезените. Сложете във водата двата си крайници и изчакайте по този начин 10 – 15 секунди – краката ви незабавно ще изтръпнат и ще престанете да ги чувствате. Ако стресът от настъпилия мраз ви е мъчно реализуем, то отклонете по някакъв метод съзнанието си, като да вземем за пример, гледайки телевизия или слушайки хубава музика. След като си извадите краката, подсушете ги усърдно и навлечете топли вълнени чорапи. Легнете, завийте се добре и чакайте, до момента в който краката ви се затоплят, след което си събуйте чорапите и се унесете в здрав сън. Повтаряйте тази процедурата всяка вечер преди лягане, а в случай че сте настинали (или сте заболели от грип) повтаряте я на всеки 4 часа. По този метод ще принудите имунната ви система да реагира остро и здравословният резултат няма да закъснее.

Не се опасявайте, че може да се „ влошите “ – този способ, препоръчан от кинезитерапевта Сергей Бубновски, е намерил необятен банкет и е потвърдил на 100% своята успеваемост! Опитайте го и вие, когато се наложи!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР