От Токио до Сан Франциско, студиата за мобилни игри са

...
От Токио до Сан Франциско, студиата за мобилни игри са
Коментари Харесай

Мястото за съхранение на смартфони е новата война за производителите на мобилни игри

От Токио до Сан Франциско, студиата за мобилни игри са спорили години наред, с цел да завладеят непостоянната публика, засягайки един подценяван проблем – нужната памет за предпазване и това, че играчите към този момент не могат да поберат повече от няколко игри на телефоните си.

Японският издател на игри Gree Inc. с вицепрезидент Юта Маеда, чака идно разплащане за ескалиращите разноски и увеличаващите се размери на файловете, защото разработчиците опаковат своите игри с все по-сложни графики и по-големи сюжетни линии, всичко това, с цел да накарат играчите да пазарят. Ситуацията единствено ще се утежни, защото ветеранът в конзолите Sony – който не е чужд за завладяващите космоса шлагери – се готви да нахлуе в мобилната сцена.

„ Производството на мобилни игри не може да избегне да стане по-сложно, времеемко и по-мащабно, което неизбежно ще докара до по-големи размери на приложенията “, сподели Маеда. „ Компаниите, които оцеляват на пазара, ще бъдат единствено тези, които могат да се оправят с тази наклонност. “
`Мястото

Разходите, изсипани в актуалните мобилни заглавия от A-списъка – Genshin Impact на MiHoYo Co., да вземем за пример, стартира с бюджет от 100 милиона $ – съперничи на холивудските блокбастъри и дава по-добри индустриални стойности от всеки път, само че също и изключително огромен отпечатък. Тази игра може да заема повече от 20 гигабайта място за предпазване, което е голяма част от това, което множеството хора имат разполагаем на телефоните си. Тъй като подобренията на паметта не поддържат темпото, резултатът е, че по-малко игри могат да се борят за внимание.

Sony, един от колосите на конзолните игри, изложи проекти да придвижи своите високопоставени PlayStation франчайзи на мобилни платформи. Съперникът Microsoft Corp. също построява магазин за мобилни игри Xbox. Всичко това натрупва напън върху одобрения безвъзмезден бизнес модел, следван от Gree и други. Тези издатели разчитат на обезпечаване на доходи от продукти и надстройки в играта, като постоянно прибавят повече наличие, което играчите могат да купуват и да играят.

Най-често срещаното решение от студията за игри е да се сложи единствено главен инсталатор в магазините за приложения, който по-късно изтегля спомагателни активи на играта, откакто играчът започва. Gree го употребява с Heaven Burns Red, което е в началото 1 GB и надвишава 10 GB за играчи, които желаят цялостното преживяване.
`Мястото

Типичният водещ смарт телефон през днешния ден стартира със 128 GB памет, само че доста устройства, които към този момент са в ръцете на хората, имат доста по-малко. Необходимите файлове на операционната система също заемат забележителна част от главното количество, оставяйки още по-малко място за огромни игри. Но надграждането на паметта е скъпо.

За да притегли вниманието, компанията нае прочут публицист да напише сюжета за Heaven Burns Red. Колеги издатели на мобилни устройства уголемяват границите с графики с по-висока точност, видео и гласови артисти в заглавията си – и солидната 10GB игра на Gree няма да бъде изключение, а предписание отсега нататък, сподели Маеда. Той чака мобилните игри да продължат да порастват, защото упованията се усилват с повече високобюджетни конзолни и компютърни игри за мобилни устройства.

Прехвърлянето на друго наличие от телефона, като фотоси и видеоклипове – които също стават все по-големи с по-модерните камери – в облака се трансформира в скъпа работа. Безплатното онлайн вместилище от Гугъл, Apple Inc. и Microsoft Corp. е незадоволително за работата, частично тъй като тези компании желаят да накарат потребителите да се абонират за платено вместилище.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР