От Tesla може да не успеят да изградят технология за

...
От Tesla може да не успеят да изградят технология за
Коментари Харесай

Ще успее ли Tesla да стигне ниво 5 до края на годината?

От Tesla може да не съумеят да изградят технология за самоуправление на коли до края на тази година. Това демонстрира документ от Калифорнийския департамент за моторни транспортни средства.

Главният изпълнителен шеф на компанията, Илон Мъск, съобщи през януари, че е „ мощно убеден, че колата ще може да се движи с надеждност, надвишаваща човешката още тази година “, напомня „ Ройтерс “.

Миналия октомври Tesla пусна „ бета “ версия на програмата си за „ цялостно самоуправление “ (FSD) за стеснен брой чиновници и клиенти. Мъск популяризира опциите ѝ в Twitter.

„ Постът на Илон не дава отговор на инженерната реалност… В момента Tesla е на равнище 2 “, пишат от калифорнийския авто регулатор. Технологията от равнище 2 се отнася до полуавтоматизираната система за шофиране, която изисква контрол от страна на лидера.

„ Tesla не може да каже дали скоростта на усъвършенстване ще доближи равнище 5 до края на календарната година “, се споделя още в документа на организацията. Ниво 5 илюстрира самостоятелното шофиране.

Междувременно магистралният патрул на щата Калифорния проверява за какво транспортно средство на компанията на Мъск се е блъснало в преобърнат камион на автомагистрала покрай град Фонтана в сряда. Инцидентът приключи съдбовно за водача на автомобила. Все още не е ясно дали автопилотът е бил включен. В уеб страницата на Tesla ясно написа, че системата изисква водачът да остане нащрек след нейното активиране и не прави колата самостоятелна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР