От тежката ръка на Цветан Соколов зависи дали Чивитанова ще

...
От тежката ръка на Цветан Соколов зависи дали Чивитанова ще
Коментари Харесай

Цветан Соколов: Бъдещето ми в Лубе? Клубът ще трябва да го обяви

От тежката ръка на Цветан Соколов зависи дали Чивитанова ще повтори достижението си от предишния сезон. Тогава отборът стигна до финалите за купата и в Шампионската лига. Чивитанова завоюва скудетото, а еврокороната отиде при Зенит Казан. В момента Соколов и съотборниците му преследват първата цел и победиха 3:2 (25:22, 21:25, 25:16, 21:25, 15:13 ) Модена (б.р. - отпред с Радостин Стойчев), повеждайки с 1:0 в полуфинала. Цветан заби най-вече точки – 24 за домакините, от които 4 аса. На 1 април (б.р. - днес) от 19:00 часа е реваншът в „ Паласпорт Панини “, след което дуелът се връща в Чивитанова на 8 април. Играе се до 3 победи, останалите вероятни дати са 15 април в Модена и 18 април в Чивитанова.


- Соколов, за какво се получи по този начин, че рискувахте съществено да загубите първия мач от серията против Модена?
- Направихме доста неточности по време на цялата среща. Недопустимо огромен брак допуснахме при осъществяването на сервис. Мисля, че им подарихме даже повече от един гейм. В моментите, когато трябваше да затворим частта, нещата не вървяха добре за нас. Модена рискува при осъществяването на сервиса и това им донесе триумф. Дори в петия гейм те направиха няколко аса, които можеха да се окажат решаващи за крайния резултат.

- При 9:11 в последния гейм и напусналия поради крампи Хуанторена не ви ли минаха най-лошите мисли в главата?
- Бяхме с вярната настройка и не допуснахме това да се случи. Османи напусна контузен, само че пък чудесно се включи Ковар, който

оказа решаващо въздействие

върху резултата. Той направи две страхотни спасявания, които ни дадоха подтик да измъкнем успеха. Това е доказателство, че всеки, който влиза в игра, е подготвен да даде своя принос и по тази причина ние сме постоянен тим.  Цветан Соколов най-резултатен при сложна победа на Лубе над Модена (видео + снимки)
- Не единствено в този мач допускате прекалено много неточности от начален удар, какво е вашето пояснение?
- Според мен всичко идва от това, че всеки желае самичък да реши мача или дадения сложен миг. Не бих споделил, че става въпрос за огромно напрежение поради значимостта на мача. Всеки един имаше голямо предпочитание да даде най-хубавото от себе си. В последна сметка

значим е колективът

Ето за какво би трябвало да решим този проблем. Заедно да понижим рисковете и принудим противника повече да играе с топката, като в същото време подобрим блокадата си.

- В последна сметка психическата резистентност на Чивитанова ли се оказа решаваща в тази инфарктна среща?
- Според мен като цяло бяхме по-добри от Модена. В основните моменти бяхме с главите си, появихме самообладание и с това спечелихме мача. Съществуваше сериозен риск да се сринем, само че вместо това продължихме да се борим до самия край и това ни донесе триумфа.

- Как мислите – Модена ли бе толкоз мощен, или Чивитанова не бе безапелационен?
- Личното ми мнение е, че не показахме нормалното си равнище, до момента в който противникът игра доста плътно. Модена е умел, класен и мощен съперник, който постоянно се стреми към успеха. Тази година също е в борбата за купата. Мнозина твърдяха, че в този момент тимът няма да е сериозен съперник за скудетото, само че аз не съм склонен. Модена разполага със мощни волейболисти, играе добре и фактът, че е на полуфинал, самичък по себе си е индикативен.

- Очаква ви гореща атмосфера в „ Пала Панини “ точно на Великден (б.р. - католиците честват на 1 април)…
- Сигурен съм, че ще е по този начин, а залата ще бъде претъпкана. Аз персонално доста обичам да играя в сходна конюнктура. А особено

в Модена са луди

по волейбола. Удоволствие е да играя в такива мачове, те ме зареждат в допълнение да дам най-хубавото от себе си. В този смисъл за мача вкъщи мога умерено да кажа, че нашите почитатели бяха седмият ни състезател.

Навлизате в решаваща част от сезона, по какъв начин успявате да поддържате концентрацията си и в плейофите за купата, и в Шампионската лига?
- През цялата година работим, с цел да стигнем дотук. Най-трудното нещо не е толкоз да издържим физически, а да сме с вярната психическа конфигурация. Във волейбола главата е по-важна от тялото. Знаете, че даже в нашия тим има играчи, които не са някакви звезди, само че са доста съсредоточени и могат да дадат този съдбоносен принос.

- Кое е по-лесно – да стигнете до разногласието за купата или във финала на Шампионската лига?
- Нито едно от тях. Модена доста прогресира, до момента в който Тренто реализира отлични резултати. В Шампионската лига обаче мачовете са два и нямаме право на неточност. Докато в полуфинала за купата при 5 срещи има повече шансове за реакция.

- Дали виждате бъдещето обвързвано с Чивитанова за години напред?
- Не мога да кажа нищо сигурно. Клубът ще би трябвало да го направи, когато сметне за уместно. Ще се веселя да остана в този тим, който ми харесва и постоянно се бори за победа. Освен това градът е хубав, а почитателите са горещи. Работим добре и дружно можем да реализираме огромни цели.

Мауро ДЖУСТОЦИ, „ Гадзета дело спорт “

Превод " Тема Спорт "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР