От тази седмица тече двумесечният срок, в който юридически лица

...
От тази седмица тече двумесечният срок, в който юридически лица
Коментари Харесай

Фирмите в София вече подават документи за такса смет според количеството отпадъци

От тази седмица тече двумесечният период, в който юридически лица и еднолични търговци могат да подават молби и заявления за установяване размера на такса " боклук " за 2024 година за нежилищни парцели съгласно генерираното количество боклуци, оповестява Дончо Барбалов, заместник-кмет по финанси на Столичната община на своята фейсбук страница.

Фирмите, които не употребяват тази опция, ще заплащат такса съгласно отчетната стойност/данъчната оценка на тези парцели.

Вариантите за фирмите да заплащат такса " боклук " съгласно количеството боклуци са - до 30 ноември да подадат един от двата документа:
- декларация за установяване на брой контейнери
- молба за издаване на Заповед за допускане на директно договаряне със профилирани компании за сметосъбиране и сметоизвозване.

През предходната година от тази опция се възползваха общо над 7500 компании. Освен на място в Столичната община, документи могат да бъдат изпращани и посредством лицензираните пощенски оператори, на адрес гр. София, ул. " Оборище " №44 - Дирекция " Икономика и комерсиална активност ". Необходимите мостри на документи могат да бъдат открити на уеб страницата на Столична община: 

Работното време на дирекцията за банкет на документи е всеки работен ден от 9:00 до 17:30 часа.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР