От тази година и в Гърция не можете да разпънете

...
От тази година и в Гърция не можете да разпънете
Коментари Харесай

Дивото къмпингуване в Гърция вече е забранено

От тази година и в Гърция не можете да разпънете палатка където ви хрумне – дивото къмпингуване е неразрешено като санкциите стартира от 150 евро и стигат до затвор, в случай че запалите огън или подпалите гората.

Най-големият къмпинг в Гърция е държавен. Простира се на повърхност от 400 дка и има 7000 места за каравани или палатки. Повечето туристи избират да оставят караваната си целогодишно край морето като употребяват абонамент, което ще им коства към 1200 евро.

Семейство Захариеви почива на това място в последните години, откакто се разочаровало от къмпинг в България. „ Там нямат тези необятни пространства, които ни дават. Много сме удовлетворени и времето е доста хубаво”, споделя Василка Захариева.

Семейството е направило заслон и дребна сграда към караваната си и имат всичко належащо за една отмора.

Тази година не се виждат каравани и палатки на всички места край плажа, тъй като дивото къмпингуване е неразрешено. Повече от хората утвърждават концепцията.

Къмпингуването набира все по-голяма известност. Иван Делевски е купил парцел в региона на Аспровалта с желание да го трансформира в къмпинг. Разказва, че не среща компликации с администрацията в южната ни съседка, дори в противен случай: „ Когато се убедят, че имаме положителни хрумвания, оказват помощ с цената на всичко”, споделя той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР