От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна

...
От своето създаване преди 25 години международната изложба за отбранителна
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: В модернизацията на армията искаме да участват и български фирми

От своето основаване преди 25 години интернационалната галерия за отбранителна техника „ Хемус “ извоюва престиж и на всяко последващо издание участват от ден на ден и повече компании. Въпреки пандемията тази година вземат участие 90 изложители от 18 страни от Европа, Азия, Африка и Южна Америка. Надявам се, че за всички участници това ще бъде потребен конгрес, на който всеки да открие нови сътрудници, другари и да способства за развиването на отбранителната промишленост както в България, по този начин и в страната, от която идва. Това съобщи министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността по време на тържественото разкриване на 14-ата Международна галерия „ Хемус - 2020 “ през днешния ден в Пловдив.

,,В плановете за рационализация на Българската войска, които започнаха преди няколко години, съществена наша цел е да включим български компании, с цел да може това да способства за развиването на българската отбранителна промишленост. Убеден съм, че това е вярно и ще бъде наша политика освен по време на това държавно управление, само че и на идващите български правителства'', безапелационен бе министър Каракачанов.

Искам да поздравя управлението на Министерството на защитата по тази причина, че всяка година уголемява присъединяване на нашата военно-образователна система. Това е гаранция, че процесите на рационализация ще продължат с още по-висока скорост'', сподели президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев.

На откриването участваха още началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, представители на държавната и локалната власт.

Малко по-рано на конференция заместник-министърът на защитата Анатолий Величков акцентира, че българското ревю за отбранителна промишленост е едно от дребното в света, които не са били отсрочени поради пандемията.

Въпреки усложнената конюнктура означаваме значително нарастване на участниците и заетите изложбени площи по отношение на предното издание, уточни той.

По покана на министъра на защитата в изложбата са удостоверили присъединяване делегации на разнообразни равнища от 14 страни – Алжир, Бразилия, Гърция, Египет, Северна Македония, Молдова, Ирак, Испания, Камерун, Полша, Румъния, Саудитска Арабия, Финландия и Франция. В това число са министрите на защитата на Ирак и Камерун, заместник-министърът на защитата на Бразилия, непрекъснатият секретар на защитата на Финландия, националните шефове по въоръженията на Гърция и Румъния и заместник-националните шефове по въоръженията на Полша и Испания.

Традиционно в границите на изложбата ще се проведат и главните съпътстващи събития – съвещание на Индустриалния конгрес, Десетата интернационална научна конференция, проведена от Института по защита „ Професор Цветан Лазаров “, и демонстрационни стрелби на полигон „ Змеево “, заяви заместник-министър Анатолий Величков.

Международната профилирана галерия „ Хемус - 2020” се организира под патронажа на Министерството на защитата и Министерството на стопанската система на Република България и се провежда от фондация „ Хемус-95 “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР