„От сутринта имаме съмнения, че бяха вкарани депутати под карантина,

...
„От сутринта имаме съмнения, че бяха вкарани депутати под карантина,
Коментари Харесай

БСП: Да се гласуват онлайн законите на страната е противоконституционно

„ От сутринта имаме подозрения, че бяха вкарани депутати под карантина, с цел да обезпечат кворум. След това при поименното гласоподаване по-късно бяха преброени депутати, които изрично са декларирали, че не желаят да бъдат броени, всеки миг се чака болшинството в Народното събрание да одобри решение за отдалечено присъединяване по електронен път в пленарните съвещания на Народното събрание.”

Това съобщи представителят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Александър Симов на брифинг по отношение на импортираното в последния миг от ръководещите предложение за отдалечено присъединяване в пленарните съвещания на народни представители, сложени под карантина.

Според Симов това решение е вкарано в нарушаване на правилника на Народното събрание, тъй като в член 53 е написано, че не могат да се разискват въпроси, които не са включени в дневния ред.
„ И най-важното: в изключителни случаи ръководителят може да предложи смяна в дневния ред, само че единствено при започване на съвещанието. А това решение се вкарва в ранния следобяд и по качеството на неговото осъществяване най-очевидно е писано на коляно “, разгласи националният представител.

Александър Симов насочи сериозна рецензия към болшинството в Народното събрание като съобщи, че предлагането за отдалечено присъединяване по електронен път в работата на Народното събрание опонира на българската Конституция. „ Там е записано, че депутатите би трябвало да гласоподават персонално и очевидно. В духа на Конституцията се допуска, че депутатите би трябвало да участват тук, на място, с цел да вземат участие в работата на Народното събрание “, бе безапелационен Симов.

Социалистът уточни, че първият автограф под това предложение е на Даниела Дариткова, която на 4 ноември, преди два дни, споделя следното: “Конституцията на България не разрешава отдалечено осъществяване на пленарни съвещания “, напомни депутатът.
„ На коя Дариткова да имаме вяра? На тази от 4 ноември, или на тази от 6 ноември, която вкарва решение, което опонира на Конституцията? “, попита Александър Симов.

„ ГЕРБ вкарват това решение, което опонира на всички правила и закони, тъй като ГЕРБ незабавно имат потребност да одобряват бюджета, с цел да се закрепят на власт. Те не дават пари на хората, а взимат пари от тях, с цел да докретат до края на мандата си. В името на това са подготвени да погазват всички правила, всички закони. “, разяснява представителят на парламентарната група.

„ Всеки ден се прави някакво нечовешко, нечувано посягане по отношение на разпоредбите, законите и Конституцията. Очакваме след приемането на сходно решение, което опонира на българската Конституция да карантинират парламентарната група на опозицията. Подобни неща са неприемливи и в този момент излиза наяве какъв брой прави бяха хората, които споделяха, че оставката е единственият път за някаква нормалност. “, приключи Александър Симов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР