От сума време насам у нас се развява една Стратегия

...
От сума време насам у нас се развява една Стратегия
Коментари Харесай

Най-тъжното за децата на България

От сума време насам у нас се развява една Стратегия за децата. Била такава, била онакава. Заради нея такива закони ще одобряват, че да ни вземат на всички децата – единствено в случай че съседката се оплаче. Сигурно идната стъпка от предизвестията против това всемирно зло е, че ще създадат закон, по който съседката като подаде сигнал, непосредствено на нея ще ѝ дават детето Ви. Истерията обаче стигна до такава степен, че родители - най-вече роми, вървят да си вземат децата от учебно заведение, с цел да не им ги вземе просветният министър Красимир Вълчев - през вчерашния ден, 7 октомври, по този начин стана в Сливен!
А за децата ни има надалеч по-страшни неща от тази тактика и от обществените ни служби. Например – че от ден на ден липсват. И липсват поради доста по-елементарни неща от злокобните норвежки гейове, които желаят да ни ги вземат всички. Неща, които 30 години тотално провалените ни политици не могат да обезпечат, тъй като гледат преди всичко по какъв начин да си изпълнят джобовете.
Наскоро още веднъж бях в чужбина – в Испания, като имах опция да поогледам малко цените в техните магазини. Няма да се спирам в детайли – преди 4 години направих материал в две елементи особено що е то пазар на храна в Испания, в този момент не е по-различно. Всъщност, в случай че ревизира, може да се окаже, че още повече храни в Испания са по-евтини и в безспорна стойност, освен в покупателна, по отношение на българската реалност.
Със сигурност обаче има нещо, в което испанците ни бият с доста и това е грижата за децата. Макар да мога да приказвам доста по тематиката, просто ще дам два образеца в фотоси:
1. Цената на детските пюрета в кварталния магазин El Hamon. 93 евроцента и 1,05 са елементарните пюрета, 1,25 евро за биопюретата. Всяка майка и куп татковци в България знаят какъв брой костват детските пюрета в България – най-малко 2 пъти по-скъпо.

2. Цени на детски колички в една от най-скъпите търговски вериги в Испания El Corte Ingles – тук към този момент разликата в скъпотията отива надалеч над 2 пъти.

Толкова по въпроса по кое време ще ги стигнем испанците. Затова и като чуете всякакви заболели лидеровци, които крепят задкулисието, да смъкват звезди с думи, си ги спомнете тези фотоси. Защото като я караме по този начин, следващата година отново ще е по този начин – че и по-зле! А проект да излезем от тази работа би трябвало, само че трябват и не просто празнодумци като безусловно всички в Народното събрание ни, с цел да го изпълнят. Празнодумците в този момент се вихрят - и най-малкото би трябвало да си употребяваме на обикновено равнище на главата и да не ги слушаме. А трябваше сопа, огромна и чепата освен това, само че сме шубета и не го направихме в случаите, в които беше моментът (1997, 2013 година).
Автор: Ивайло Ачев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР