От Столичната община съобщиха,че градският транспорт в София е секторът,

...
От Столичната община съобщиха,че градският транспорт в София е секторът,
Коментари Харесай

Альоша Даков: Притеснително е съкращаването на линиите на градския транспорт

От Столичната община оповестиха,че градският превоз в София е секторът, който е най-силно обиден от ограничаващите Covid-мерки, които водят до понижение от 30% на пасажерите и обилни финансови загуби.

Въведената оптимизация в разписанието на придвижване визира единствено 20% от линиите на градския превоз от така наречен „ зимни написания “. Промените не засягат придвижването на линиите на метрото. Промените в интервалите на придвижване са сред 1 и 2 минути. Единствено на две линии -интервалът е повишен с 3 минути - трамвай №20 и рейс №88.

" Притестнително е съкращаването на линиите на градския превоз, което е в ущърб на жителите, само че казусът е стопански, тъй като " дупката " в икономическата рамка на градския превоз е над 50 млн. лева по данни за шест месечеите ", разяснява тематиката в " Хоризонт до обед " Альоша Даков, общински консултант от Българска социалистическа партия в Транспортната комисия.


" За страдание управлението на Столична община, в лицето на ръководещото болшинство, се забави с предприемане на ефикасни ограничения. Комитетът за наблюдаване на така наречен " билет система ", той е провел единствено едно съвещание до момента, нямаме още данни още от Центъра за градска подвижност, които имат директно отношение към интервалите на придвижване на градския превоз и такива данни към момента не са ни предоставени. Защо се редуцират линии, ние нямаме публична информация от Центъра за градска подвижност, които имат за обвързване да изготвят тези разбори ", уточни още Даков.



От " Спаси София " вчера  показаха, че това е най-драстичното орязване на градския превоз от последните 10 години се случи тази седмица. Основни и натоварени линии като рейсове 83, 94, 111, 120 и 280 и тролеи 1, 2, 6, 9 са орязани, като най-драстично са понижени трамваите по линии 20 и 22, където се отстраняват по пет трамвая от всяка линия. Това е неверно решение, което ще изгони така и така дребното останали пасажери в градския превоз. Това акцентираха пък от " Спаси София ".

Още по тематиката в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР